SuaRa

Suatu Kepastian.....


mungkin entry aku nmpak mcm poyo....tapi ini lah yg aku rasa...ingin aku kongsikan kpda semua pmbaca.....kdg2 kite slalu rs yg kita sempurna, miliki apa yg org xde tapi dlm ms yg sm kita brsyukur tapi dlm kesyukuran msh ada bunyi riak yg kita sendiri xnmpak...siapa yg mmbuatkan kita nmpak akan keriakkan kita?sudah tentu Allah...kdg2 kite x pts2 brdoa agar Allah ampunkan segala dosa kita,tapi berusahakah kiter nk menghindari dosa yg kecil maupun besa....mlm ni doa nk brtaubat tapi esok pagi kembali melakukan pekara yg sm sperti lupa d atas janji2 kita pada Allah....kita tahu kekuasaan Allah, tapi kenapa msh tetap merasakan bahawa,segala perbuatan kita akn d balas pd hari kiamat shj...dunia?.....harini aku mndapat pengajaran yg begitu brmakna dlm hidup aku....dlm mencari yg sebenar.....aku akur akan kekuasaan Allah, lihat kalu bumi Padang Allah mampu Lipat & Musnahkan, kenapa tidak kita yg khilaf.....zamrud yg kejam itupun maut oleh kerana seekor nyamuk dgn kekuasaan Allah...cuba bygkan kalau kite ditarik nyawa oleh keadaan kita blm sempat brtaubat.....manakah tempat kita...syurga ker...atau neraka jahanam..adakah waktu tu kite sempat sempat brtaubat...sempat kah kita mohon ampun dan maaf kepada semua org yg telah kita sakiti........tapi jgn lupa apa yg trjadi ada hikmah d sebaliknya....inilah yg aku pegang,tapi pd mulanyer mmg perit, selepas kite menadah tangan pada yg esa, baru kite nmpak positive nyer tlah apa yg telah d berikan....biasanya bila apa shj trjadi pd diriku, aku segera menunding jari meyalahkan org lain, tapi x pernah muhasabah diri, membenci...mebenci,marah bkanlah jln pintas utk kita cari jln penyelesaian...tapi lagi meudaratkan diri..pada saat itulah iblis jahanam serta syaitan akan menghasut anak adam....inilah yg aku brlajar...jgn sesekali kite membelakangi Allah, kerana Allah la kiter d dunia ni...pohon la apa saja yg kamu mahukan...bersih kan hati dgn zikir2 Allah.....kerana di situlah ketenangan....jgn kita fikir, solat 5 waktu sudah ckp yg memelihara iman.....tidak!!!lagi satu, jgn la kite mudah lupe atas kesenangan yg d berikan Allah......kerana kesenangan ini adalah sementara........bile sahaja boleh di tarik oleh Allah....ingatlah yg dtg akan pergi......belajar la untuk mencari benda yg positive d sebalik keperitan yg di alami...kesakitan dan keperitan sebenarnya adalah ubat kepada jiwa anda...cuba dapat dapt menghapuskan dosa yg dilakukan oleh kiter...kalu dikumpul apa yg kita dilakukan wlupun x seteruk dosa2 insan yg lain...mungkin x mampu utk kita kira.....maafkan kalu aku pernah melukan hati sesiapa shja...dato' Fadilalah Kamsah pernah mmberi ceramah ketika aku d uitm melaka, "sentiasa lah memaafkan dosa org kpda kita dan insyallah org mudah memaafkan kita semua"..........

huh..diswik mmg challenge la tok aku....ntah la, aku ni nk keja dateline tok commission & incentive audit..terbeliak aku nengok figure incentive up to rm20,000 per month...giler r,wat duit siot....padahal ddk kat branch /outlet jer....yg cikai2 yg siot ni la g audit duit org yg berkepuk..kdg2 trbyg gak if aku yg dpt duit sbyk tu...igt lagi ms aku audit branch,but i cannot reveal the truth.....bole manager dier bwk anak die g disneyland cm bwk g kedai jer...giler r beb....tutup citer psl keje...pening kat opis pun x abes g.....jgn pelik r if rambut aku da tinggal kulit one day...hairfall cm cibai da skrg nie....aku da trbyg kepala aku nanti cm kepala abah...adoyai what to do...keturunan beb....last week aku mmg plan,due to im dead broke,im was not decided to join others, attending dinner in klcc..bunyik cm gah kan..klcc siot....tapi aku dok pk,tol and nk saving la...tapi allah yg bukak jln aku ke klcc,so ngn desakan bdk2 opis,poji n kay...aku g la...time tu la 1st time CCL aku menjejaki tayarnyer ke klcc...setahu aku dah 4bln aku pki keta...masuk kl xpenah..rawang n raub aku expert la...ijn anta abah pun aku slalu la g...tapi tmpt sopink jauh2 blom penah g...naseb bek la dorg nie share duit parking n tol...yela nsb la memahami keadaan aku yg sengkek sblm gaji...ermmm byk gak mencekik mlm tu...chinese food beb, Rm350.00 per head,rugi la kalu x dtg.....dulu aku slalu gi convention centre due to pc fair n aquaria jer...x trpk la dinner kat situ..rezeki alhamdulilah....heheh,udah yg senior2 xbp nk g,so junior exec la yg mendominasi....mmg kitorg pelahap..table ethic ms aku study kat u dulu,haram aku nk practice....poyo la....hehehe....hurmmm...alhamdulilah...org kata kalu kiter bersedekah wpun dlm kesempitan,maka allah akan mmbls dgn rezeki yg melimpah ruah....management decided not to organise an annual dinner due to H1N1 widespread..so all staff dpt giant voucher valued RM120.00..alhamdulilah,ni la nmnyer rezeki..lepasla aku nk beli iron board n bhn makan...now kat umah sewa ni,everynite aku cook...jimat beb...dah keje nie,baru la aku tau bape penting nye duit tu....xsbr nk sopink at giant..hehehe...daaa mata da nak rabak nie...sok nk keje lak...chwzzz

XOXOXO....2morro gonna be the worst monday in my life...mood aku cm xde je arini memikir kan sok yg kena siapkan keje kat opis tu...nikmatnyer weekend baru nie...1st aku smbut kedatangan family from dong to telipot....evryday i was alone...biler whole family dtg umah aku yg kat rwg nie...such a remedy and cure for my loneliness....tadi baru jer aku anta dorg blk smpai btg kali...sempat la aku blanja pasa mlm kat diorg,just my 1st sister n her hubby went back to raub ealier than others...sungguhpn gaji blom msk, aku korek gak duit to ensure they 'ill enjoy a great moment in my house...by the way, aku rs nyesal sgt...coz tetibe lak pagi sabtu before kitorg went to kak ana weeding, air kat umah wat hal lak...aku ngn abah cm bese, trus pg kat meter air, then we decide to change the filter..unfortunately, getting worst...air byk kua kat meter...menitis la air....mmg dari awal dlu aku sdr,air kat umah ni kecik,n ada few pipe yg x kua air,mybe da kna block ngn karat...mklumla umah yg aku sewa nie da sethn x berpenghuni...kol la mr wong plumber yg cm sial on that sat.....kata nk dtg,tapi yang ado...kurap aku dok 2gu,plak tu fon aku x pick up...skt ati tol,aku doakan dia dpt blsan yg setimpal since x take full responsible...dlu ms psg meter die da ketuk aku RM200, dah tu psg pipe plastic je,sme smbg plstic,nsb mlm minggu aritu we all dpt la mandi since air tangki nek gak wpun skit..kul 4pg tadi abah da trjg,perot memulas tp air kering..nsb la ade air kat sink...tampung air la org tua tue,sian aku tgk,smpai cont' tido after suboh..not enuff sleap....fuhh dugaan betol...sian kat family aku la,aku punyer la nk berikan trbaik n kselesaan yg sempurna and devoted to them,but what to do...pagi ahad tadi, aku rs xsmpai ati,aku gagahkan jg g cr plumber len,nsb aku kol cina dari bkt beruntung,kol kul 7.30pg,8.30 pagi da smpai umah aku.dekat 2jam gak la die betolkan pipe,tukar pipe yg da sumbat cm cipan....10.30pg,air da ok,dpt la bsuh kain n mandi...baru la ada energy n mood in sunday morning where it was boost tremendously.....alhamdulilah pipe sme da ok....plak tu benda nk jd time tgh2 bulan....kering siot,nsb ada loan family..hehehe....ni aku tgh blues sket....yela from chaos and suddenly become very silent....biler kumpul rmi2 whole family,aku rs happy...dpt gelak kuat2..but now,my life back to normal....keje pagi then blk senja..tapi now aku ada teman baru...my bunny....nama xtaw lagi nk letak per....ilang la sket sunyi aku...aku da stat brckp nn binatang nie..haha cm giler la plak...tapi happy,rabbit ni pun sunyi,coz ibu n adik die kat dong...gua pun sunyi gak...so msg2 ada teman la nie....by the way....thank god 4 the great moments in this weekend....alhamdulilah n life must go on even its quite boring......

perghh...3 ari lg nk raya wei.....cepat tol time pose kali nie...erkkk da sebln aku x mmblog nie...giler beb aku baru je lps terkangkang wat audit ngn japanese...mak ai,seksa beb....at first rs yg trseksa tapi betulah, org kata ssh dulu,sng2 kemudian..sepjg pose nie...buleh la aku ckpkan,dugaan maha esa byk menimpa aku....1 sept brsamaa 11 ramadhan aku g lutu bontot nissan slyphy...why? of course due to careless la beb...actually aku from raub to sg choh dlm pukul 5.00 pas saho aku btolak la dr raub...ms tue aku bwk tv akak aku coz niat d hati nk trus ddk n pindah umah baru kat telipot...area bkt sentosa gak...aku budget nk dok sorg coz sng nk bwk family dtg umah....sekali bile accident pagi selasa tue, sme plan aku trbatal...ms langgar keta tue mmg aku beb..tgh ujan lebat2 tue bole plak aku x tgk depan n cbok betulkan tv 21 inches kat seat blkg....skali doom...bukanyer aku nk berak even aku da kiss keta depan...lagi aku tkn pedal minyak...maunyer x, dah gelabah sipot...tapi syukur dgn dugaan bolan pose nie...aku ingt lagi kata kwn aku Nazri, sekali ko accident n diri kita slmt, itu tandanyer Allah nk sedarkan wihch the way we drive actually very dangerous...yup aku ngaku...b4 accident aku ske ikut keta dekat2...teknik in driving school dulu haram aku apply,2 saat slps tiang..korg ingat x?...pastu aku selalu gak bls sms time trn bukit genting...mkn chispter sblh tgn ms drive kat jln yg sm....ada lagi beb, tgh drive aku slumber bukak aksut n stokin then pki selipar...kalu nk accident time time myb aku da arwah..subhanallah....aku syukur nyawa aku msh pjg n Allah cepat sedarkan apa yg aku buat selama nie mmg bahaya.....for those yg da accident, syukur la nyawa anda selamat..soal kereta 2 letak belakang....yg pntg nyawa....bykn je la time aku accident tu, aku bz nk wat keje aku plus duit aku plak kering kontang....mengalir jugak air mata aku biler tgk tow truck tunda keta aku...nsb lps accident aritu sepupu aku bg pnjm keta,then aku release tension ngn keletah anak2 die....aku kalu nk release tension bile jauh dr family, aku confirm g umah sedara yg ada bebudak....sonok lyn bebudak nie..rindu plak kat askar2 aku kat puncak jalil tue...heheheh...aku kesyukuran jgk kpd illahi coz ms aku accident byk betul kebetulan yg memudahkan prjalan process aku kat balai polis rawang...org yg aku langgar tu, Mr Loo Lian Pet manager beb very nice..sbr jer die...siap boleh jd kwn ngn aku....kalu aku kat tmpt die, sure aku da xtau nk wat per beb....nk marah pun xleh wat per,keta da kemek siot....syukur ya allah sungguhpun dugaan yg Kau berikan begitu mencabar, aku terima dgn hati yg terbuka...last fri. keje aku da siap setelah sebulan lebih aku brtungkus lumus....kereta aku dah dpt mlm td wpun byk gak yg sangkut n delayed ms delivered but its ok yg penting keta da kat tgn aku....barulah skrg aku nmpak sket jln nk blk kg.....bile pk blk, apa yg penting dlm idup aku, aku syukur coz dikurniakan keluarga yg bahagia n mak abah msh ada dlm aku tgh nk mmbina career nie...aku akui aku blom stabil tapi tanggunjwb aku trhadp mrk x aku abaikan.....setakat keta tidaklah seberapa kalu nk dibandingkan dgn nyawa.....alhamdulillah3.........terima kasih n semoga umur kalian (yg byk mmbantu semasa aku dlm kesusahan) d pjgkan Allah SWT...aminnnnnnnnnnn

ishhhh, lama tol aku on9 nie..almost weeks...after i was recovered from fever, aku da x on laptop till tonight....ikutkan after 8.30pm aku da tido da, ntah mlm ni im still awake....actually aku tgh risau giler...ptg semlm emosi aku sgt trganggu pk pasal kerja yg kna siap before raya...ikutkan sempat je nk siapkan tapi before this aku byk sgt ketinggalan becoz of MC (1 week)....plus plak aku handle purchase & payable cycle alone compare to majority yg ada psgan msing2...ada la few yg wat sorg tapi mostly yg ada experience last year..tapi aku with zero experience but take it as challenge....betulah kata org, semkin lama kite kerja mkn byk la responsibility yg korg dpt....niat aku time nk melangkah kerja pg2 tu, niatkan kerana Allah n Mak n Abah dlm aku mncr rezeki yg halal.....bile tgh tension2 nie, kepadaNya aku mengadu nasib.....pape pun aku bulatkan semangat aku utk trus berusaha gigih....aku nk buktikan yg aku mampu handle this audit cycle all by myself...dah aku close my blog entry bout my job.....kadang2 aku trpkir, aku skrg nie mmg rugi besar, rugi? ha mmg aku rugi....melepaskan peluang keemasan yg sememangnya di tunggu oleh semua lelaki yg mengenali seorg perempuan yg sgt manis, baik budi bahasa n lengkap pakej sbg seorg isteri.....bile aku meniti umur 25thn nie, tgk org sekeliling aku semuanya da kahwin, aku still solo...ntah la,aku xtau nk declare aku nie cmner, solo lagike or da berpunya...ikutkan aku mmg da brpunyer, almost dah berpunyer tapi aku lepaskan peluang kemasan tue...org kata aku bodoh n x pandai tackle situation....nk kata xpandai, yea mmg aku xpandai...aku treat women all as friends, tapi bile i crush on someone i never talk to her...aku lbh suke simpan jer...bile asalnya kawan, n declare that she is admire me, relationship tu jd lain...bole dikatakan it change suddenly...aku jd malu n kontrol hensem x tentu pasal....hurmmm entahlah maybe die bukan jodoh aku walau all people said that she is mine....maybe because sikap aku yg suke menyendiri bile diselubungi masalah n never anwsered the phone due she concerns bout me till she feels give up to get along with me..my instinct said that she still waiting for me...it's shows....ermm may be bukan jodoh...aku budget 27 aku nk tamatkan zaman bujang...ermmm wait n see je la, rsnyer aku cm nk hampir ke arah tue .....mata aku da berat sgt nie.......tido dulu guys....


don't suprise with my blog title....bile aku diberi mc for 3 days (since yesterday) sepatutnya aku rs bersyukur coz ade hikmah d sebaliknyer...ah, peduli ape with levelmate's perception coz i know that i'm right...letak tepi la pasal paranoid...it's waste time to talk about it...since morning i didn't having my breakfast...i just having my high-fast ( breakfast + high tea)...aku sempat beli kosmo even it's too late for reading paper...aku bukak cite pasal H1N1 lagi...terbaru korban da msuk 8 org...subhanallah mengucap aku....cepat sungguh virus spread...Anas person yg infected by H1N1 kat tempat corportare building ni, xtau la ape cite..khabarnya skrg msuk wad kat alor setar...dlm 2 ari nie...aku layan laptop je la...rajin la aku bukak website artis2 malaysia nie...2 website yg brjaya menambat hati aku; ohbulan.com & ohartis.com...aku suka bc kisah artis kiter yg sememangnya berbangsa melayu n islam tapi perangai mcm org barat....dari yg lucu sampaila yg mmbuatkan kite ngucap 2 kalimah syahadah....entahlah botol arak da jd cm botol coke...tongak sana sini...yg muda-mudi dok tyg body....kalau dlm tv aduhai pakai tudung smpai aku nk wat bini, tapi real life perangai subhanallah....tu x cmpur lagi yg berkemban even umo da sebaya mak aku....fuhh aku mmg x memuja sgt artis kite nie....yg pakai ketayap n mengalun ayat2 suci al-Quran pun dah tercabut dari kepala,siap rebonding lagi...bukan ke haram hukum meluruskan rambut tu....dah menyerupai wanita plak tu....bile da brgelar artis, automatically whole family jd tumpuan ramai...byk je anak2 artis kite n ahli politik ni yg mmg tiru sebijik budaya barat....aku da bosan kenyataan "Dlm Gambar tu seriously bukan saya, terima kasih kpd pihak yg menutup periuk nasi sy!!"....habis pe?superimpose...org malaysia ni bknyer bengap sgt, sume otak msh lagi berfungsi..tutup psl artis, pegi je la ke Bukit Bintang on weekend...dari gaya bandarnya yg urban la mmbuat anak2 muda kite brpeleseran kononyer nk release tension....brkumpul ramai2 shuffle smpai solat ntah ke mana..s aku praktikal kat wangsamaju dulu, on weekend aku slalu jln2 kat area tu just nk tengok budak2 yg mcm beruk mat yeh ni ber shuffle...tu x kire lagi dlm time square, bile nk solat aku mesti g tngkat 10 kalu x silap coz nk keja time solat..coz kat tmpa len mmg xde dah..situ jela...maka terpandanglah couple sana sini wat muke x malu peluk2, main lidah....subhanallah....dah la dekat surau....aku x pelik if bangunan tu runtuh satu hari nanti....kuasa Allah tak siapa dpt duga....

arini lagi sekali...even ramai yg xsuke monday, tapi pagi td aku msuk kerja ngn smgat yg brkobar2 coz ikutkan 2day i will discuss with Person In Charge from Account dept n Production Planning dept....in addition aku da bole dpt doc yg aku mintak from kak azi n kak ila last week...sungguhpun gear nk kerja lmbat msuk, aku start read Sun n get to know bout H1N1...aku prasan byk mata dok pandang aku coz aku kena quarantine last wik....cis quarantine it doesn't means that u infected by H1N1!!! sakit tol ati aku, nak je aku baling fail atas meja aku kat muka dorg...ada yg concern n ada jugak yg takut2....harghh do i care? yg pelik tu mana2 yg kat level aku tu cm paranoid sket, kebetulan je aku ter audit dept yg staf nye +ve virus babi nie...masa aku audit, budak tu xde kat tmpat die....but its x a point, yg mnjadi msalah nyer skrg, paranoid n kecoh x tentu pasal tu apsal...bile org lain kecoh otomatik aku jadi gelabah sipot...siap ada yg soh aku pakai mask smbil wat kerja....aku dgn yakin cakap "kalau setakat aku yg kat level ni brtopeng watpe , yg len wat slumber badak like nothing was happened"....tgh wat kerja, aku dpt kol, mintak aku dtg wat screening lagi, suhu aku da ok 36.6...aku mmg under medication coz aku mkn antibiotik dat time n doc tu soh aku cont mkn ubat... doct tanyer aku ada headache, so aku ckp la yea...mn x headache, udah mkn ubat bape bjik. da doc tu ingat aku ada simptom...kena lagi kuarantin 3 ari, mon til wed...thurs baru masuk keje...after screening, aku singgah kat klinik aniza nk cont medication, sekali doc clinic ni refer aku ke hospt sg buloh tok blood test..aku ikut je la...smpai sg buloh (nasib drive own car)..aku g kat emergency...subhanallah org bersusun..aku mmg x selesa coz sme org sakit2, ade yg merah bijik mata coz demam sgt...sape2 je yg demam trus d diberikan kat blk saringan H1N1...nasib sume pki mask..selamat la sikit...cara pihak hospt nk jlnkan test mmg cm cilaka...org yg dtg kul 11am till 3pm turn x smapai lagi..org yg bertopeng mkn bersusun,aku lak mkin x slesa....mana yg mengamok pun ader...aku rs buang ms then blk....ikutkan ati da lm aku blah tapi "org2" aku yg nk sgt aku aku di test padahal cm dorg tu bebas from selesema babi nie..dorg kata if aku +ve baru satu level nk g check...mmg biadap sunggoh cara die brckp..mmg tahap nk kena sumpah dapt virus la tu....kesedaran org malaysia masih di tahap bwah selipar jepon jer....paranoid x tentu pasal...bab fasaliti subhanallah....kat sg buloh ni je, xdpt handle pesakit yg 2gu turn..sian aku tnguk budak umo 3thn n kebwah terjerit2 ajak maknye balik coz da bosan sgt menunggu..nurse pulak cm bz tapi da way dorg handle very bad....da tau virus ni da menular, tingkatkan la sket fasiliti, kaunter byk sket..tambah doc sket..system tu mesti ader kalu nk control..ini x, aku yg dtg kul 2pm, mmg x nmapk jln la nk test kul bape....huh aku dgn ykin blah, wat pe nk cri penyakit cmpo dgn mcm org yd dgn mcm2 penyakit...ikutkan aku xde la demam sgt...batuk pun tak,flu pun alhamdulilah xde...mungkin d sebabkan aku d quarantine mnybbkan aku nmpak kritikal...bab kata doc yg rawat aku, org yg selsema n batuk yg kuat mmg ada posibility nk kena.....aku rasa kat level aku tu je..sana sini org x sehat...yg tu x kena screening ker????...apa yg penting dlml ms 3 ari ni aku rest...n doa kat Allah SWT agar dijauhkan dari virus ini terutama family aku.....benar la..mungkin kita skrg d akhir zaman.....penyakit menular sana sini......amin jauhkanlah ya Allah.....

bAD days so far....ermm my feeling actually realy miserable n mess...rs x tenteram smlm, myb i keep thinking bout myself..myself? yes myself....after i recite holy of Al-Quran, i totally cured...indahnya ayat suci Al-Quran...cukup menenangkan aku di kala duka...erm gonna change my mood...lets we start from last week, the day that i went away...huh, last thurs, aku dgn yakin nyer ke Purchasing Dept which part of Procument & Vendor dept @ PVD...pe lagi audit org dgn politik yg menebal dlm jiwa,huhuhu ....Nowadays if korg follow blog aku nie, in aug till raya aku mmg bz wiz J-SOx...mamat jepon DMC punyer requirement...aku handle Payable & Purchasing...since aku pair with o-tai J-Sox ni, aku lebh suke brgerak sendiri tanpa d suruh, so dpt la aku show my ability n capability in handling audit task...tapi len lak jdnyer last wik...pagi jumaat aku dok borak ngn dak opis, nk bincang pasal makanan, trkua la statement from 1 of them "org PVD kena H1N1"..maunyer x trkezut berok aku...coz smlm (last thurs) aku dok ngadap hamba2 Allah kat PVD coz da mmg keje aku audit org..adela dlm half day aku kat PVD..muka aku pucat lesu, takut subhanallah aku di buatnya...aku tawakal, tup tap trus ingat pesan mak aku mlm sebelum "pakai topeng tu ms kerja"...masin sunggoh mulut bunda ku..hhhuhuhu..pagi jumaat tu,org opis aku kecoh ala mak bedah....semua dok pandang aku coz aku je yg dari level 4 turun ke lev 2 which PVD situated....x pepasai aku d screening gak..brjalan la aku dgn mask ihsan dari bdk2 level aku....dlm hati tuhan jela yg tau...ntah mcm mn masa tgk temparature, mine was 37.3c...trus aku d kuarantin start fri til sunday....aku trus blk raub dgn doa n solat hajat agar aku bebas dari virus babi ni...trbyng muka family aku coz aku tkt aku jd sebab plak..ikut nasihat doc aniza, jgn paranoid....alhamdulilah im getting better.......xde pape pon....just take it easy n doa byk2.....nie sume kebesaran Allah s.w.t...


bole bygkan x, dlm umah ddk 20 org...motor sume letak dlm umah...tu aku x kesah sgt...mampos la korg nk ddk bape org pon 1 umah..nk tunggang trbalik ker, ada aku kesah... tapi yg jd masalahnyer kes bwk pompuan kua masuk umah neh...ni saat aku menaip ni, sore pompuan tgh brgurau manja yg buatkan aku kembang tekak..sore si jantan jongos plak yg pekat dgn slanga bendera merah ni selang seli ngn sore pompuan sundal nie...aku da prasan benda ni lama coz last wik dorg de wk gak minah ni kua masuk betina dlm umah dorg..then aku share story with my hozmate, nua...nua gak dah lm prsan since da 3thn dok umah sewa aku neh...patut la nua menyampah sunggoh kat bdk sblah umah neh....aku rs aku d jlnkan tanggungjwb aku..d saat aku denga sebelah yg tgh menyundal nie, aku kuat bacaan solat zohor aku...kuatkan wirid aku...mana la tau trbukak hati diorg nk wat benda trkutuk ni...tapi diorg wat mcm xde pe yg berlaku...mngkin dah drasuk syaitan gamaknya....aku bukanlah sempurna sgt, tapi aku masih tau halal haram ni...aku pun brgaul ngn pompuan tapi xpenah plak aku melampui batas.....masalahnyer bro, bile umah teres 2 tingkat ni...blk aku ni tingkat atas, bunyik kentut aku yg kuat cm bom ni pon dorg bole denga kuat..inikan pulak sore yg tgh berbisik-bisik nie...bialah dorg ngn dunia dorg...aku 2gu ms yg seswai je ni nk kol pencegah maksiat..cuma aku doakan sgt agar aku dipertemukan ngn wanita yg menjaga akhlak luar n dlm....tak sperti pompuan sekarag yg mudah diperdaya lelaki....syang wjh cantik, nmpak ayu tapi..subhanallah....muka cantik bukanlah pilihan aku...ckplah sekadar manis dipandangan aku sebagai seorg suaminya.....amin raballamin......


DURIAN...bile sebut je durian org sme akan ingat kampung msg2...g dusun kutip durian...kopek durian n so on...masa aku kecik2 dulu ayah aku ni byk kebun..so ada la beberapa dusun durian masa tu yg skrg nih pokok2 durian dah lm ditebang....kitorg siap wat pondok tuh dok semangat tunggu durian..kutip n jual la durian tu kat kuala gali...now da ada generasi pokok baru yg lebat buahnyer as the pictures...aku ingat lagi zaman kitorg jual buah rambutan,manggis n durian..rs nyer masa tu dlm darjah 3 la lbh kurang (primary school)...susah nyer zmn dulu...niat aku ms kecik2 dulu bkn nk 2gu durian sgt tapi nk mandi sungai coz dusun tu nearby da river....tgk la rezeki...kalu rezeki murah laku la bhn jualan tu...kalu xde rezeki kitorg sedekah lah kat jiran2 sebelah umah...biasanya time mcm ni buahan tempatan cm kundang, rambutan n especially durian...bile smpai je musim durian aku mmg x senang ddk, sebab kalu bole nk je aku musnahkan pokok durian ni selagi ada kat muka bumi nie....hahahha..bukan lah aku ni luper asal usul plak coz im "kampung Boy", tapi ader citer why im not addicted to durians anymore..kisahnya begini..dlm family aku, only my 1st sister yg x usik durian ni but da rest mmg kaki pulun raja buahan ni...baik abah aku yg mmg berpenyakit tu...ingat lagi aku nyer favourite durian tembaga alah yg kuning menyerlah tu...time kopek durian je (yg kopek ayah aku)..aku n akak aku akn berebut nk amek ulas yg look likes cone..kire yg ada muncung sket tu...hahhaha...bile time kopek tue, maka aku pun bagi ulasan yg jujur whether the taste nice or not..if xsdap aku akn kata...."rasa cm belon"..kenape belon ntah la...only aku n akak2 aku je yg phm wakakaka...tu blom cmpur lagi bile kopek durian trus nmpak isi yg mcm posisi kucing tido tu...ala cm ada curve sket tu...nk dijadikan cite, aku stop mkn durian ni since i was in form 2, if im not mistaken la..n my 4th sis dat time was upper 6...abah aku mmg ske bwk kitorg br dua khususnya (yg kaki durian..n abah kononnya sekadar meneman tapi turut pulun sm) ke dusun sesape jer...on early morning dgn naik van, abah bwk kitorg g dusun Din Botak, kat area kg kuala gali...aku da biasa ke umah Din Botak ni since aku kecik2 lagi..dulu ms kecik2 abah slalu bwk aku g kebun then singgah la umah dorg which umah die kat bwh cerun kebun ayah aku...kalu setakat jeritan laungan isteri kpd Din Botak ni, 4 batu bole dengar...so diorg ni da alert la if kitorg dtg nk pulun durian ni..huhuhuh...bole lari bertempiaran sme mahkluk dlm kebun tuh...huhu...smpai je umh Din Botak ni, ms tu aku tgk durian belambak2 kat bwh umah diorg ni..aku ni da thp ketar lutut nk pulun tahap gaban neh...ada la dekat 2 jam gak operasi mentekedarah durian..blom sempat ada dlm mulut din botak dtg lagi dgn kereta tolak (weagon) bwk durian yg fresh tu,siap ada dedaunan yg trlekat kat buah tu, bole bygkan x berapa fresh nyer durian tersebut...perghh da smpai tahap nk termuntah da plus plak biji mata kitorg merah yg bergenang ngn air mata coz x tertahan rasa muak tapi mulut sumbat jugak, sambil mkn berpeluh dahi......bini Din Botak siap motivate tu "Makan lagi,makan kite ni bukan org lain,Sedara!!" pergh jgn ckp keadaan aku time tu, rasa isi durian tu da x bole nk tertelan da, ibarat tempoyak fresh dlm mulut ahahahahaha...blom habis dlm yg baru di kupas, dah datang 1 lagi batch durian yg fresh..perghhh x dpt aku bygkan keadaan aku time toh...plak tu family din botak ni tgk je aksi aku memulun durian, agknyer dorg dah smpai tahap muak 100% ngn benda alah ni...so nk dijadikan cite..lepas je kes overdose durian neh..aku da join my 1st sis yg mmg xbole bau langsung durian ni...aku jgn ckp bau tgk kulit pun aku da pening...smapai sekarang bile ada je durian yg dikupas dlm umah or depan aku..maka bising la mulut aku..."nk mkn durian g belah kat dapo n jgn bwk msuk ke ruang tamu"..ntah la betulah kata org tua, durian ni punyer power, smpai boleh ter overdose...lagi satu kalu ade yg org tersendawa durian, cth ms kat dlm opis aritu, aku rasa cm nk sepak jer...sebab yg sendawa bau durian toh pompuan..cantik plak tu...mmg x senonoh..tgk la persekitaran sket..ni time tulis citer neh pala aku pun da thp pening da..nk muntah pun ade coz jiran sebelah umah aku ni g lambak kan kulit durian n biji die kat luar umah..mmg pengotor hai maklumlah dari mana plak diorg tu, satu umah kongsi 11 org, pastu "puok daro" dk brkumpul smpai 20org satu umah..pergh cmner la life diorg tu....bdk umah aku, jo n nua aritu lepaskan gian melantak durian, masa tu keta aku xdpt lagi, aku pjm keta akak aku...punyer la pancing aku, jo blanja aku mkn KFC then after mkn die brbunyik..."jib kite beli durian"...org da blanja, aku bls budi jela...dlm hati, kalu nk beli durian neh, better nek taxi hahahah...actually aku x kesah sgt pun as long as bukak tingkap...beriya la si nua g cari arang letak dlm keta aku coz org kata bau durian akn di absorb by arang tu..bagus tol nua ni...nasib la umah 2 tingkat, time diorg mentekedarah benda alah tu, aku x kua bilik n luckily bau x smpai ke atas..huhuuhu..bab durian aku mmg angkat tgn....Talk To The Hand babe!!!!

alhamdulilah...panjatkan kesyukuran kepada Allah S.W.T since da nk msuk 4bln aku keja...sungguhpun bunyiknyer x seberapa la nk dbandingkan ngn org yg da keje 1/2 thn..atpi aku bersyukur since umo aku dipanjangkan dan i luv enviroment here...aku dpt kwan yg best2,team yg best and so on..bab tensen n kecil hati tu aku letak tepi coz mana2 pun benda ni mmg xleh nk elak la...huh,supposely aku kena audit Customer Relations Dpt...bile tgk report from customer pergh nk tergelak aku bc...ada yg xlogik d akal n ada gak yg wat kan aku kesian...by the way we outstanding in winning customer heart and we r 2nd after toyota out many automotive in malaysia,byk tu huuhhu...im proud!!!...suddenly aku kena postponed audit crd since nk bagi laluan kepada J-Sox...J-SOX actually is requirement frm Japan Goverment...in order to ensure internally is comply with standard procedure have been set before...lbh kurg la,student account mesti tau nyer, masa kite blaja dulu masa ethics, Sarbanes Oxley Act..so ni japan punyerr..bukan man belon punyer yea...so ada tv conference ngn pakcik2 jepon ni last tues..what can i say...majority x phm pe yg die ckp and aku cm bese la dok tergelak je la and nsb baik aku pandai cari seat yg bukan depan camera,so aku nk tergelak ke,idok la dorg kat jepun 2 nampak....mmg sonok meeting cmni coz time aku blaja dulu just dengar je lecturer ckp,"meeting via tv conference is much prefer nowadays"....huh bermula la kitaorg group internal audit di agih2 kan kerja and what can i say, workload starting from now till before raya....daaadaaa..nk wat bekfes dulu....

huh, lama rsnyer aku x update blog ni...rmi dok tnyer,bz ke aku coz blog pun x ter update..nk kata bz pon x jgk coz compare to those who involves in external audit n account, dorg lg la bz coz weeken pun keje,aku? weekend mmg xkeje,blk keje kol 5.45pm..nak overtime cm tipis sket la coz kat com.tapi ade gak aku blk lewat if ada report yg aku kena settle kan..company aku ni,executive cm tipis sket nk claim ot neh,non-exec je dibenarkan...by the way, recently on monday,aku baru la dpt keta aku tu from dealer cm F*** from Bentg..aku rs cm nk sepak je semua muka pekerja kat sn..dari bos die smpaila ke salesman yg bodoh bangang ala2 sengal ..aku kalu da marah mmg lancang mulut aku neh..tapi aku nyesal sgt coz ankat keta ngn dealer ni padahal aku byk option whether go to branch (yg confirm mcm2 privilege aku dpt) and also aku beli kat e-shop...sepupu aku siap ckp, "rugi betol awak beli kat dealer, kalu abg tlg sah2 mcm2 awak dapt,disc,baucer tinted and so on"..pergh biler dengar aku rs cm nk meraung jer..nyesal siot...kan aper aku xnak nyusahkan abg aku ni yg byk tlg aku,he look so busy...bile pk smule mungkin inilah kafarah buat aku...i learn from mistakes...bab dealer kat bentong neh plak, ms delivery keta kat giant batu caves, aku tgk mileage da sampai 100,mmg hebat gak keta aku d lenjan oleh salesman dorg ni..bygkan dari hq dorg bwk ke bentong jumaat lepas,11 july..aku on dat day cuti coz ingat nk amek keta tu trus kat bentg..sekali da smpai raub dpt panggilan dari dealer toh dgn sllumber "sorry,keta awak xleh register arini"..tau kenapa,coz dorg lambat bayar ke perodua..aku ckp ngn pic dealer toh..."awk beli keta bukan ngn staff biasa yg keje kat kilang or teknikal, u r deal with internal auditor..all ur method sme dlm kepala saya"...on the spot aku kontek HQ and aku rs dealer ni da kena ckp2 ni..ms evaluation form tu,aku bagi yg buruk sume kat salesman toh..puas ati aku...ni pun abis marah lagi, dengan x wat follow up tanyer condition keta tu ok ke...ape ker...haramm!!!...actually bukan aku bersyukur,tapi perangai manusia n yg but aku jadi sakit...dapat je keta tu,trus aku wat sujud syukur coz terlalu byk yg aku lalui untuk daptkan aset aku yg pertama dlm idup aku...biarlah Allah yg membalas perbuatan mereka...by the way aku rs diorg kat dealer tu da dpt byk impact dari aku..hahahaha...

yesterday my phone bill pouring like water...kejap2 kol dealer keta yg sengal mcm lembu..i'm customer but aku sendiri kena handle n solve the problem diorg.what the hell!!!!plak tu xabis2 nak manipulate aku to expedite the case..dorg dealer ni sengal skit, da tau stock keta xde,order la awal2..xkn aku kat hq tu yg nak kena kol distribution sendiri to allocate 1 car for me..abes dealer yg akan dpt commission tu goyang kaki..aku nasihatkan xyah la beli kat dealer,beli la kat branch yg betul2..aku da thp nyesal nih..nexwik xdpt gak,mmg aku trn ofis dealer toh..n kasi hantam ckup2....aku tau2 je,nexwik da bole wat delivery...aku ingatkan beli kat dealer dpt byk disc,tapi yang ado!!!!!!mmg aku da thp nk meletop da nih..aku 2gu je la smpai nexwik,xde gak...huh lu pk la sendiri....just imagine,i signed the agreement last wik,but end the day no stock available..nk wat cmne,mmg production kurang sket,mklumlah eco downturn skrg....tapi as a dealer,kna pk strategy cmne nk solve kan customer problem..now im act as customer...not as a staff yea!!!....mls aku nk pk,nsb la my sis pjmkan keta till nexwik...xde la aku mati kutu kat sini..dah2 ttp kes keta...lagi lama aku cite,lagi menyirap darah aku....huh mlm tadi cm rutin bese,aku turn on the tv...bukak la tv3 coz tertarik ngn satu cite ni yg cinematografinya very interesting...sejibik cm cite KU SERU...aku pun try la lyn...oz ada unsur2 islamic sket kat situ...nur yg manis bertudung,tambah plak dikelilingi ngn sawah padi yg menhijau..perghh mcm aku lak hero cite tue....aku mmg xbole tgk cite yg mcm ni,nkye heoin jnis yg baik,pandai ngaji,trseksa...byk main prasaan..mmg aku masyoookkkkk la senang cite..nape la dlu aku xpenah follow cite nih...x sbar plak aku nk 2gu nexwikk..nk download episod lepas cm xmgkn lak,broadband (bb) aku nih bukan mbps,kbs jew..huh naseb bdn....tgk la plak pengarahnya,mr kabir bhatia..patutla aku tgk cara direction of camera and anger die mmg terbaikkk..kalau setakat cite ceplos bangang tue...idak la teman nk nengok nye yoep..cite cm cipan je...xpenah lak aku tgk bdk pompuan yg blakon cite nur kasih tu b4 dis...tapi aku kurang suke bile die cabut tudung..pakai je tudung dlm sme scene...aku ni da kira ketinggalan la sket,tau2 je diorg da nikah..cm nikah paksa la plak...huh skrg nih aku tgh rendam maggi..mls nk kua dari umah..ptg ni ingat nk g banda rawang jap..nk cari air filter tok keta akak aku nih..pastu nk beli car perfume tok keta aku nnti...hehehe excited..tapi cm dpt je next wik...kalu xdpt gak..mampus la karisma motocorp bentong tu!!!!!!!dah2 stop it....xmo r naikan darah aku ni...assume je dpt next wik....xpe ptg ni aku hiburkan ati aku,g pasar mlm bkt sentosa...lps gak dinner aku 2nite...k chowzzzzzz

arini ada bdk baru msuk...dok dpan aku...kalu dlu depan aku kosong...ms mula2 msuk dulu aku borak ngn org sblah je la,abg hafiz...so skrg ada la kwn kat dpn aku nih..hopefully bdknya xlah poyo...if poyo la bdknya,sah2 la jadi bhan anyam ketupat warga-warga department aku...so skrg nih ni ada byk mazhab kat group audit nih..samada nk terjun ke dunia yg penuh skema + komited atau ke dunia yg happening tapi komited dgn kerja @ terjun ke group yg pretender!!!...so aku ke arah yg huhahuha sket tapi bab kerja aku very komited...once i got a task,by hook or by crook will be done before time schedule...so bdk baru ni bebas to choose apa yg dia nk...hurmmm wait n see la...xsmpai bapa jam lagi nih nk msuk opis...huh xpenah aku online kul 5am ni...kan pe mlm td tido awal gile,dah trbangun kul 4am trus isya'...ok la nk suboh dulu...chowzzz n welcome dude to our department and courtesy start here>>>>

pagi td aku nyaris2 aku trlewat g keje...kul 7.30am jo anto msg,"jib ko xkje ke?"...aku gelabah siput cpai towel trus msk blk air...nua n jo dah cau cin cau,thank god aku de keta(my sis's car)...bdk 2 eko ni ingat aku off day since on yesterday ada interim stock count...interim stock count ni involved all internal auditors,accountant s well s costing department to take the samples of various stock, selagi auditor x dtg verify the stock by sampling,dorg satu plant xleh blk umah...yg kira sah2 la bdk2 plant,body shop(psg body keta),paint shop, part warehouse,distribution(car ready for distributed), engine all so on...ikut nsib la,mana yg kna engine n CMK,brpanas la dgn machine...plus habuk yg boleh kaburkan spek mata korg....so last friday assistant manager aku release the schedule..tup tup aku dpt paint shop n logistic...ada yg wat 3org skali,ada yg survive alone...so this is the right time to show that,i'm independent to carry audit task without ikut senior2 aku....even xtau lsg nk msuk ke paint shop ni...for ur info,entrance paint shop mmg weird...coz die xde entrance yg mcm plant bese,aku dgn purak-purak tau,trus cr pintu msuk...aku slalu la men ngn member aku kat opis,silap2 gaya kua je dari paint shop,wane silver kulit aku,rambut lak warna medalion grey(S33)...isy xleh la aku bygkan betapa sshnye msuk dlm tmpt ni coz aku da tawaf whole building and aku tnyer spa je aku nmpak....bygkan nk msuk ke situ,kena lalu assembly shop....n then kena pki non-cotton overall(nk elakan habuk )...berpeluh la baju n jeans aku..bau cm haram da bdn aku,nasib stanby perfume dlm beg....so during stock count, whole plant stop operation n reel yg carry keta tu,kena stop la...process sembur cat pun stop..maunye idak,x pasal2 tersembur kat aku...paint shop ni xde tingkap,very underground..so i took few samples kira la keta yg baru pas kena cat,person in charge dat time,zaidi maybe supervisor paint shop or myb team leader..die la yg bawak aku n tunjuk jln after aku merayau xtentu psl cr mamat ni,bile aku kol,zaidi tanye,"cik najib kat mana?"...aku lak bagi jwpan yg x mnjwb soklan,"ni dekat keta yg baru pas kena cat ni"...sah2 la si zaidi ni xjupe aku coz x specific langsung...isyhhhh mmg konfom sesat la,zaidi sendiri pun ckp,mmg logik org sesat dlm paint shop ni...no wonder la hero yg dhantar audit kat situ,watnyer pompuan wasalamu la jwbnya huhhuh....pas paint shop,org kuat product costing kol aku,bgtau kira stock kat bumper paint lak...aku bergegas la lari ke bumper shop,kat sini la bumper keta dicat...berpeluh gak dlm tuh...coz cat yg digunakan measure base on litre n portion..pening la pala aku dok congak2 nih,kalkulator lak ntah mn aku tinggalkan...ptg lak aku msuk logistic,kire part2 yg kecik...by the way,byk gak aku kna top up kat tempat len coz inadequate man power in internal audit...kul 4pm baru settle smlm..aku smpai xleh ckp penat sgt...barula aku tau bp ssh nyer nk cr duit..dulu sme ditanggung....apa yg penting keikhlasan kerana aku puas dgn pe yg aku wat..bile keje teruk2,n then keje settle,kepuasannya mmg xleh dgambarkan.....selagi nyawa dikandung bdn....slagi tu la aku akn bekerja keras nk dptkan rezeki yg halal...

argh,trlalu byk yg nak aku kongsikan n suddenly plak dlm otak aku skang nih,lagu sudirman ni main dlm kepala aku...first tgn da ketar sgt ni coz from day to day,i wish to have my own broadband(bb) ...so easy for me to keep update all my blogs,so nw aku da ada bb sendiri,xpyh la nk wifi kat kedai semata2 nk update blog,kat opis?group audit restricted to access internet,what the hell man!!!depart.len bole plak,ikutkan depat len tu mmg xde keje,ade yg men solitare n da gak yg bukak maybank2u..kuang asam tol...dari cite from konvo till today actually apparently its look likes neverending of story...first i would to thanks to all my dear family coz from raub dtg ke shah alam to celebrate my convocation day on May 28th....jgn xtau,3buah keta skaligus..haha very da rombongan cek kiah ke sukan komenwel...fuh da lm da...not forgetting tok along,ngah de n awin yg bagi aku presents,long bagi bouquet of roses,n da rest cute teddy bear as well as mr frog dedicated to me from mis 'kuthaie'...kuthaie?hahaha kitorg satu family je tau...blom kelam kabut time convo aritu,dgn report jb lagi.. .betolah,bile aku berarak msuk ke dewan sri budiman,tetibe rs sebak,coz yg terpampang wjh family yg byk brjsa dlm aku mndptkan segulung ijazah..bile tgk tikah pakai selempang pink coz dpt anugerah naib canselor,s rugi lak x jd scorer cm die,xsilap aku tikah skang jd internal auditor gak tapi kat RHB Bank...bole dikatakan sume da bdk2 aku da dpt keje.alhamdulilah rezeki mak ayah diorg tuh..even though it was obselete to be shared, i think it really precious and valuable....owh aizat,ardi,intan n zul also thank coz bagi aku souvenior ms convo aritu..zul la yg tlg aku crkan hotel prescort,mlm b4 ceremony aku merayau gi bandar kelang yg agak cowboy pd aku coz sisters baru nk cr baju....huh kelang oh kelang,aku lbh prefer kuantan...ermm actually right now ,aku actually da xtau nk cite pe tapi aku sgt syukur kpd Allah S.W.T coz trselamatnya seseorang dari manusia yg berwjh boya,peel lak cm hyena n finally he is munafik...nsb lak x mnjdi kenyataan coz ikutkan hati,aku xtau la cmne nk brdepan ngn dia if evrgtg happened without my consent...alhamdulillah ALLAH telah menentukan segalanya.....sungguhpun dulu aku pernah kecil hati, tapi rajuk aku xlama...skejap je sejuk....syukur...syukur..syukur....


dulu ms kat melaka faiz ni aku panggil gelimatz...hahaha hanya kitorg serumah je kat melaka dulu tau why we call him like that.....tapi pagi tadi aku kol faiz nk mntk tlg...yela aku kat jb lagi outstation...dah tu,surat jubah konvo aku pass kat afie soh amek,pastu afie pass kat aizat...lastly mlm td aizat kol aku,die xdpt amek since keta die meragam teruk...ermmm aku xbole pk dah mlm td...tetibe aku teringat faiz...muncul dlm pala otak aku...haya die je la bole tlg aku since aizat keje kat setiwangsa,faiz nyer umah kat wngsamaju,kat area jusco...so dia je la bole tlg aku amek akn jubah...aku deal la ngn faiz yg sememangyer x byk soal...rasa cm nak timang2 je dak faiz...so tadi aku ckp kat dia in the morning..."faiz ko tlg yea faiz...aku appreciate ko dlm blog"....so faiz untuk ko...tq so much...kau belikan ko souvenior from jb....lagi satu,kesilapan masa aku konvo dip dulu,jubah aku labuh sgt...aku pesan kat faiz amek yg sedang2 je...tapi if saiznya M,takut jadi kebaya nyoya la plak...hahahahah..actually aku dah janji ngn budak umah aku kat melaka dulu,time konvo nnti,aku amek scroll x pakai baju even jubah...sebab body aku ketul2 cm fahrin ahmad...ni dorg sebok nk 2gu time konvo..tapi skang ni kau bkn cm fahrin ahmad lagi....hahaha,cm adunan kuih donut adalah...bile masa la plak nk msuk gym..penah aku cuba skali,pastu badan cm nak demam...org kata demam urat..seksa wooo...dah tobat xmo nk msuk gym...bialah x ketul pun...janji aku heppiiiiiii.....faiz tq again....nyampah plak nengok gambar ni...poyo tol aku...hahah...2 org budget macho


mlm smlm mmg hell....ntah cmner hotel yg aku stay bg memo, air cond kena baiki since dah byk customer complain...yela hotel 5 star tapi service yang cm taik...1st day dtg aku nk abg hafiz dpt blk 911,mlm 2 ktrg tuka ke blk 913 coz air cond x sejuk...mlm td after layan cite keliwon,lyn american idol lak...tetibe lampu blk sme trpadam..based on memo by hotel,process nk baiki tu from 12.00 am till 5.00am...bygkan tido xde aircon...comforter aku letak bawah katil,xde makna wat aku dlm keadaan panas2 nk br selimut...ikutkan kul 12 mata celik g,tapi dah gelap gulita...tido je...tapi mulut aku n abg hafz dok ngutuk hotel ni,hotel mana? brdekatan ngn ansar n sebelah jb convention centre...mmg next time,hotel ni kitrg banned la...sungguhpun dia panel,tapi service cam babi wat per...xhbis marah lg ni,pagi masa elektric dah ok dlm kul 7.45pg aku dlm lif nk amek brg,ntah cmner aku stuck dlm lift kat hotel tu...dah la hanset dlm blk...aku sorg lak tu,tawakal je la..nk aku tekan button kang,takut lif tu terlucut...dlm 30 saat aku dlm lift,kua suara kata "sorry our valued customer power supply has been on" pe kejadah ni bro...aku tgk dlm kul 7.30pg ramai gile org check out...hahah padan muka hotel tu....hermmm aku sampai je kat service centre pelentong,baru nk bukak laptop,mak lela aku as well as my ex-lecturer in jengka kol...suara dia cm cemas,dia trkejut coz she heard im was in car accident...actually slah paham,org kampung aku,nama mamat juga accident n koma skrg kat hospital sg buloh...in same boat,sedara mara mostly panggil aku mamat,so tu yg dia terkejut berok tu..kebetulan dia keje kat rawang,actually bkn rawang tp kuala kubu...sedara mara rawang la jgk...sian kat mamat,mak ckp dia koma,blk rawang nanti aku nk jengok dia...ikutkan kwan sekampung aku dia tu...budak baik,bukan jenis wat jahat...jujur...tapi dah ketentuan Allah...semoga umur mamat (anak pakcik dolah) selamat n dipanjangkan umor...aminnnn..mak kat umah tu sejam sekali fon aku...risau kalau2 apa yg jd kat mamt jd kat aku...aku ckp kat mak,jodoh...maut...ditgn Allah mak....tidor pn bole mati..Semoga Mamat pjg umor....aminnnn...masa gambar kahwin zaki bdk kg aku ni,ni la last aku jupe mamat...tapi he's not in pic.....


ni just nk share story la...aku skang da dpt penyakit...ni sme joe nyer psal...dia yg ajar aku tgk cite lost tape kat discovery channel every tuesday at 9pm...kul 9mlm je kitorg dah trpacak dpn tv..cari port yg best,slalunyer port aku btol2 depan tv...nua kanan,joe kiri..aku tgh2 r...citer die lbh kurang cm blair witch project...rakaman betul2 n realiti...org dlm camera sme mati n tape tu la jd saksi segalanya...dulu 3 weeks b4 cta pasal octopus dlm tasik..adalah group omputih ni br abis high skool,nk celebrate kat tasik..mandi manda la...tukang rakam one of the group la,last tinggal 2 org je dari 5 org..sme kena telan ngn octopus tue...mmg real r...nampak tentakel octopus tu atas rakit yg dorg naik...aku mmg speechless..mmg percaya idup2 r,ada ke octopus dlm tasik??...kalu tape 2 menipu,kira berjaya la dorg tipu aku ngn budak2 umah aku...hahaha...im believe with no exception la...last week cite pasal makhluk kaki tiga yg tinggal dlm hutan amazon,habis sme kena serang,erm pelik gak,aku rasa sme ni logik je wujud since bkan kita je yg ddk kat bumi ni...jin,iblis,syaitan pun idup sama tapi benda yg ghaib ni aku rs xdelah sampai mencederakan manusia cm cite lost tape ni...tol x...aku conclude kan as hidden creatures n yet to b discovered by human...so bile ada lost tape,baru org bukak mata sket tentang wujudnya benda yg pelik2 ni....tapi episod 2 hari lepas,aku xleh terima...nmpak sgt cm menipu n cm agenda kristian nk sesatkan umat islam...cite die gini..ada sekumpulan bdk university g kawasan kubo nak wat ritual penerimaaan ahli baru which newcomer in theirs group...group dorg ni cm jenis bebdk yg pakai bau serba itam,black metal kot...dorg ni seru roh n mntak roh tu buktikan kan kehadiran n budak baru yg nk join group tu ditutup matanya...so kua la makhluk besa mcm anjing mata merah yg really caught on tape la,jelas pelik mahkluk nyer...menyalak cm anjing n seolah2 menuju ke arah group ni....yg nampak 5 org je coz sorg lagi tutp mata....yg pelik nya dlm 5 mint makhluk tue ilang trus,yg tnggal kesan,kawsan terbakar atas rumput kubor...after ritual has finished,newcomer to minum darah n matanya dibuka...siap ritual dorg brgegas blk sbb takut n sekali lagi anjing tue muncul...ikut teori mat saleh yg banggang,3 kali nampak anjing ni,konpom mati..n finally dorg sme mati dlm car accident...yg tinggal pompuan yg newcomer,y die idup,sbab mata die tutp ms ritual n die nampak anjing keparat tue less than 3 times r...masa last video tu...dgn keadaaan kamera tu dah crack (upside down) pompuan kua dari keta accident ditemani anjing keparat tue..hahaha cm lawak lak...masa mula ajing tu appear dlm size yg besa,n last vidoe anjing tu kecik besa anjing blakang umah sewa aku...hurmmmmm??????!!!!!lu pk la sendiri....aaaarghhhhh............http://animal.discovery.com/tv/lost-tapes/site-map.html....


dah lama aku x update blog...cm dah gian lak...bygkan je la,since labor day aritu till now,br aku dpt on9...bkn pe nk bli broadband lum mampu...2gu claim masuk,nk kena 2gu sign GM sampai 2 GM lak...ikutkan hati nk je aku jerit 1 rawang,bila cek aku da ready...keta?aritu nyaris aku dah xpakai keta...akak aku deal ngn dealer kat lipis,tapi time nk sign agreement ngn bank islam jln ampang,aku xdpt g coz aku bz sgt nk prepare sample to JB...at last cancel la booking keta since dealer coz xleh 2gu lama...bole lak dealer 2 nk ugut2 aku...ingt aku ni bangang sgt ke...keje aku pun audit branch,sah2 dia kelu x berbicara,,,invoice da prepare before aku sign agreement...x ke gile...nasib baik dealer...kalu branch yg sah,sah2 jd issue...hurm,ni dah msk minggu ke 2 kat jb...last wik task aku mmg mencabar gile..siang mlm bersenkang bijik mata nk siapkan keje...aku kena la tunjukkan kesungguhan sket,dah aku ni jenis cuak semcm...the way aku wat keje mmg cm cara abah cr mkn...kdg2 aku pk gak,cmner la abah time keje dulu,asik ot je...weekend g kebun...after pension,abah lg kencang,panas2 terik pun g kebun bercucuk tanam...aku ingatkan aku ni jenis yg xmewarisi sifat abah...tapi bile tgk semula,cm legend n legacy lak...aku jenis risau if 1 benda yg kecil x settle lagi...hati x tenang je...dat y aku nk siapkan keje smapai seksa diri sket,kdg2 kalu kat umah dong,aku ni jenis yg pk benda2 yg remeh temeh,benda yg kecik in term problem la aku wat cm kritikal sgt,but ini la aku...sikap aku mmg bjiwa auditor,benda yg small matter dibesar2kan...mudah risau n so on...kat JB ni aku xla smpai seksa diri,tapi after da siap keje baru aku rs lega...dis wik 4 my second task aku da rileks sket since audit sales branch x complicaed cm service yg aku wat last wik....ermm now aku da dpt rs keje bawah team abg.nizam...team laki n adalah "k" bunga yg terselit antara 3 org laki ni...byk aku blaja dari senior ni yg dah kira otai.. dorg mmg slumber n sempoi....nak kata tension dok bwh team abg nizam,xla tp keje cm rilek coz dia mmg x push to be finished early but responsibilty aku sendiri yg rasa keje kena siap dlm ms yg ditetapkan even though bersenkang mata...abg hafiz kata kite kena outstanding depan bos...2 yg aku belaja.....aku hrap sgt next task aku slalu dgandingkan dgn team ni sbb diorg mmg byk experience...hurmm,sungguhpun last wik aku nyer keje mmg mencabar,tapi byk yg aku blaja...aku suke wat yg susah dulu,n last aku wat yg senang...lecturer aku ckp, better kite blaja dgn yg susah dulu...so for the 2nd task in 2nd week aku wat sales branch compare to last wik,service centre n "k" nyer asingment is otherwise....hurm next wik aku konvo..xsabar nk jupe kwn2 lama..tapi sedihnyer lusa nk amek jubah aku xdapt g...nasib ada aizat da great sudi tlg aku...ntah la rasanya afie yg amekkan...wat ever janji aku berjubah time konvo ni...before aku dtg JB ni on 9 may 2009 aku jupa la si afie n aizat...aizat skrg dah nak nek pangkat jd editor kat publishing co die...afie mulut cm cibai lak dah jd manager amanah ikhtiar tapi masih mcm dulu,mulut kalah azwan ali..pot pet org negeri sembilan la kata kan...iwan lak jd lecturer kat unisel btg berjuntai...alhamdulilah,sme da br jaya...ikutkan sejarah idup ms diploma kat jengka dulu...aku la antara 4 org ni yg plg sengal n byk carry paper n drg 3 org ni sme scorers...maklumlah masa dip kat jengka dulu aku lom nmpak masa depan aku...akaun bkn la course yg aku suke..tapi time degree aku pulun habis...baru nampak pentingnya degree dlm idup aku...so alhmadulilah wpun xdpt 1st class,tapi bagi accounting student,dapat 2nd class upper considered excelent...ni la hadiah aku tok family sume....6thun aku wat dip n degree...next wik on convocation,jadi pentas untuk aku raikan kejayaan with family,friends.....by the way....best compliment to Zul,Aizat N Airfie yg byk tlg aku yg dlm kesibukan ni....


pe la cite ngn konvo aku...if ms diploma dulu,aku plg suke wat preparation tok konvo,beli baju,kasut,tie,amek jubah n jupe kwan2....i miss all my freinds...dah rs x sabar2 nk jupe diorg ni...tapi.....aku kena outstation to somewhere region...xleh la bgtau coz for me its too private...almost 3 weeks gak la on 11 may n aku blk ke k.l semula on 27 may which 28 may konvo will be held in uitm S.A...cmner tue..sah sah la aku jd kelam kabut sket,nak uruskan family dtg sini lagi..tapi it's not problem for me...aku suka travel n it's nature of my job...aku xkesah di hanta ke mana-mana coz aku mmg nak cr pengalaman...abang hafiz n kak wan byk tolong aku...diorg ajar mmg masuk dlm otak aku...tq guys...so aku kena pk siapalah nk amek jubah aku...cmner lak aku nk amek kad jemputan n pelekat kerendaan parent...hopefully zul bole la tlg aku...aku mls nk pk benda ni...yg penting aku g audit branch dulu...tu jer....last thursday ada meeting department,actually aku byk idea tapi aku bg peluang kat org2 lama yg lagi arif ttg deprt audit ni....dat y aku cm x active sgt time meeting tu...coz dat time dlm otak aku bz nk cari sample tok branch yg aku kena audit...2 jer...xpelah pasal konvo aku ada kwan2 n family yg bole tlg aku,masalah kecik xpayahla nk diperbesakan...aku selalu ingatkan diri aku untuk tidak terlalu mempercayai org lain dgn mudah...aku byk bercerita ttg diri aku n org lain pada org yg aku baru kenal..and nampaknya ianya makan diri aku sendiri...xper i'm learn from mistake,aku bdk baru kena wat mcm2 experiment...biarlah org nak kata apa....aku dgn hidup aku,n org lain dgn idup dorg!!!!!!just have it yours way....aku sakit betul ngn org yg x amanah dlm rahsia...dan berpura2 dlm apa yg dilakukan...depan ckp lain,belakang ckp lain...ikutkan hati nk je aku sepak muka yg 2 talam tue...yg pasti aku xkuarkan sikap sebenar lagi...get ready!!..


aku masuk opis on 27th april after long journey from northern region for almost 3 weeks...ntah mcm mane bro H tanya aku pasal umah...aku da perasan cm ada muke baru interprem kat runaway,runaway???aku panggil runaway n setengah org panggil highway..cubical aku mmg sebelah laluan yg agak panjang from entrance sampai ujung kat training n HR department...so siapa yg nk ke toilet,kuar,sok sek sok sek sambil jln,aku mmg overheard n observe behaviour org...so aku perasan jo ni...budak legal department and obvious la sabahan dia...bila tnya ttg jwpan aku cm x confirm la time tu n bro H kua statment,seolah olah aku x bagi org sewa,actually bkn xbg,aku nk sgt cari org since ada satu blk kosong kat atas n nua ada ckp nak cr sorg lagi hzmate...tapi aku kena kompom ngn tuan rumah,otai kitorg,mr.nua...since nua kata ok...aku lunch ngn jo cita pasal umah.so aku evaluate la dia ni,alhamdliah bdk nya baik...jujur...sian gak kat jo,dlm 2minggu ni,dia ddk hostel je,plak tu executive actually x bole ddk hostel coz it's only for non exec,dia keje pun naik bas kilang...aku ni xbole tgk org susah coz aku fhm situasi org baru since aku pun baru gak...ptg isnin baru ni,terus kitorg g rawang cr fixture n fittings for joe...so dlm umah aku cukup dgn,Modeller in Research & Dev-Nua....In House Lowyer in Legal Department-Jo....n Internal Auditor in Group Internal Audit Department-aku.....aku selalu la update ngn new design n new product by nua,new litigation case by jo,bab keta n maintanance aku suka tnya nua coz dia mmg arif ttg ni,sport rim,engine...apa bagus,apa yg x bagus coz bdk R&D. ...bagus jgk diorg ni... pasar mlm kat bukit sentosa on petang rabu,meriah jugak...paling best pizza dia...fuhhh kalah pizza hutt,aritu aku beli pizaa chicken mushroom n black pepper...best wooo serious,murah n sedap,"harga warung rasa restaurant"...x caya.???g la sendiri....



uikss,jgn gelabah...penyakit yg aku alami x la mmbwa maut...tapi selama aku hidup 25 thun ni,ni la yg aku alami...dulu ms public speaking kat uitm,nyaris2 aku nk bw tajuk ni,tapi malu lak nk buka pekong di dada sendiri...pe bole buwat,dah nasib badan...hyperhidrosis,hah skrg ni aku tgh rancak ngn hyperhydrosis...meh sini aku cita,kes nya begini,penyakit ni x ramai yg alami...mayb 1 in 1000 people kot...aku byk jgak la surf tentnag penyakit aku ni,the solution is operation bwh ketiak...mak ai,xnak aku bedah bwah ketiak,malu beb...org bedah yg besar2,aku bedah bawah ketiak....huhuhu...let's me summarize,panyakit ni ialah berpeluh yg byk di kwasan tapak tgn n kaki...for your info,aku ni dah register bwh wet hand club...kitorg ada persatuan beb...ingat lgi ms blaja dulu,time exam je,basah paper aku...sebab tgn berpeluh cam cipan..malu nyer la,basah pun dekan jugak ehehehe..nak nyer time salam ngn org...x pelik ke org bile salam ngn aku yg tgn sejuk ni...cm tgn amfibia dan seangkatan dgnya..huhhhuh...kerja cm aku ni byk brslam ngn org...dlm family aku,aku n akak aku yg sorg ni jenis yg wet hand...mayb keturunan kot...hah anak buah,izzah pun jenis yg wet hand gak,dia slalu ckp,tgn die licin dlm erti kata lainnya,wet la tue...bebudak ne tau sgt,aku detect budak ni since die tadika lagi,now she is standard 3 dah...hurm,bila bersalam ngn org,aku mmg malu,mostly diorg lap semula tgn kat sisi seluar...kecik nya hati aku...kalau bole aku nk pakai glove...ni kalau tgh bz,tgn aku mmg basah tahap waterfall,tunggu masa nak kena electrical shot during guna laptop n pc...hurmmmm...dah nasib badan...terima je la...byk website aku bukak coz nak share ngn teman senasib...especially Deric cheong,Precident of Wet Hand Club Malaysia yg byk bagi info kat aku....jgn xtau ramai jgk malaysian yg alami penyakit ni...ingat lagi,aku pernah bersalam ng seorg client masa praktikal dulu,x sangka dia pun wet hand,so kitorg tersenyum antara satu sama lain n make conclusion silently...aku rasa geli bila tgn dia lembap..so cam tu la org lain rasa terhadap aku...hyperhidrosis ni byk jenis,palmar,plantar,facial n axillary...aku jenis palmar hyperhidrorosis which excessive sweating on hands and also palmar hyperhidrosis which excessive sweating on foots..axillary n facial bkn jenis yg aku alami,dulu masa sekolah rendah,ye aku facial hyperhidrosis which berpeluh kat kwasan muka...nowdays x dah,selamat aku...axillary alhamdulialh bkan jgk jenis yg aku alami,ni yg jenis org yg berpeluh kat ketiak yg bikin bau hampehhh...cukup la yg 2 jenis tadi je...2pun dah cukup bagi tekanan kat aku...huhuuhu...nasib baiklah bukan axillary hyperhidrosis,ada aku detect org kat ofis yg ada jenis ni,muka cantik molek,tapi ketiak bau hampeh..pakai la perfume paris hilton ker,bau nya tetap yang adooo...laki pun ada yg busuk,aku bukan jenis yg menyebelahi sebelah pihak je.!!!tapi kan pompuan suke kutuk lelaki kuat berbau,x sume laki berbau,aku jenis yg particular ttg perfume n deodorant ni...ada member kat department sebelah yg sedap mulut kata,x suke makan kat kafe dalam dalam,coz byk laki yg bau busuk,tahukah anda,pompuan plg senang nk berbau coz hormon you all mudah menghasilkan bau...dgn pmpuan aku alert sket,time serkup rambut yg x basuh bebarapa hari n bau ketiak ala2 bangla, pesan aku kalau nk cakap tgk la kanan kiri,yg depan ko ni pun yang namanya berhujungkan BIN....lu pk la sendiri...


Pagi tadi after suboh aku dpat sms dari AIMI....dimaklumkan kepemergian ayahda tercinta kepada sahabat seperjuangan,iaitu balkish...semoga roh arwah ayahdanya dicucuri ALLAH hendaknya...semoga balkish @ mama dapat menerima kenyataan dgn tenang....kerana setiap yg idup pasti akan menemui ajal,cuma cepat atau lambat shja...kita yg masih punyai kedua org tua haruslah bersyukur...doakan kesejahteraan mereka dlm solat,pjgkan umur n sepertimana mereka menjaga kita sejak dari kecil...aku selalu bygkan,jika aku ditempat balkish...aku la org la yg plg sedih dan kalau bole tak bicara ttg kematian...aku takutkan KEHILANGAN...kerana bagi aku KEHILANGAN lah yg bole menghancurkan aku...ya Allah pjgkan umur kedua org tua ku...ampuni dosa mereka dan bahagiakan kami sekeluarga...buat balkish n family....salam takziah buat kalian...life go on....maaf tak dapat hadir....al-fatihahhh....



heh....hari ni plg penat dlm sjarah idup aku...struggle nk siapkan n update all paperwork n report...kak wan,assitant manager dtg review what we have done for 3 weeks' assignment...aku la yg plg bdebar skali coz dah sah2 la kerja aku yg plg byk silap...nama pun bdk baru,ada la kslahan yg bole dimaapkan...xkan la nk expect 100% dari staff yg baru keje xsampai 10 hr pun,tup tap tup tap da anta g outstation...people make mistake n learn from it...berpinar jgk la mata kau ngadap lap top spjg ari nie...kak wan byk ajar aku selok belok audit ni tapi wlpun aku dah blaja tapi msh serabut lagi...input main padat je...asra n eda jgn ckp la,laras bahasa diorg dlm wat report dah thp expert la,aku ni harap english uitm 2 jela...not too late for me to learn everything that i'm deserve to...hurm wpun keje da siap,tapi blk opis nexwik aku dah dpt bygkan report yg belambak n futher work yg aku kena wat since adalah service exec kat branch northern ni trip to japan,incentive jual acessories keta...bestnyer,last wik diorg g macau,so byk jgkla evidence supporting doc kena 2gu die blk dlu...2 xcampur g ngn admin exec yg lagi sengal,xsimpan doc yg aku nak..so nexwik kena aku ngadap account department yg sah-sah x suke nk lyn auditor ni...aku ni org baru,lagi diorg pjm mata kot,aku bkn apa,mulut aku ni boleh thn gak,sebakul dia mrah aku,seguni blk aku balas...tapi aku doa sgt,semoga aku thn la dgn mereka2 yg kat HQ tue yg anggap auditor ni mengganggu idup jer....heh,tadi ada cita best,otak aku mmg focus habis la nk update report tghari tadi...ntah mcm mana,org kuat service operation dtg northern kononya nk observe ala-ala naz ahmad n michelle melodi...aku mmg nk elakkan diri tapi dah diorg ajak mkn sekali,group senior aku setuju,xkan aku nk elak...mampu ke aku nk kata x?org service operation ni kira org besar2,bole plak diorg tau aku staff baru masuk since dapat email dari bila report duty awal bln 4 aritu...diorg ni punya minded,jgn ckp la, xterjangkau dek akal la...biz minded n think out of box,aku yg kat meja mkn tue,sengih2 je la konon2 phm sgt apa yg diorg borakkan...dlm hati,cepat la blk branch,nk cont'keje yg belambak....berbtg rokok d bkr utk merosakkan paru2 yg pada aku tahap nk bunuh diri r...tp pemikiran aku blom sampai ke thp mcm tu lagi,mksud aku minded diorg yg betol2 memandang kepada profit n strategy...dlm otak aku,cepat dpt claim,dapt gaji,beli keta,bg duit kat mak abah,keja betol2...tu jer beb...hurm sempat gak r aku kena buli ngn diorg yg besar2 ni...aku kena nyayi lagu company smbil goyang2 depan die nanti..aduyaiii,mati gua beb..aku da risau ni,lagu company aku xtau pun since baru keje,ada lagu ke company aku...kat tv xkua pun...mati la aku..lantak la mls nk pk....mntak2 die lupe n jauhkan la aku terserempak ngn die kat corporate building....ada ke staff baru kena cmni....tension2....kalu nyayi pgg mic aku xmalu,da bese pun nyayi time dinner,tapi nyayi depan org besa2 ni dgn gaya membodohkan diri,mmg aku aku xsuke...lantakla mls nk pk...mintak2 aku d jauhkanlah dari benda banggang tahap sial ni...huh....



ni la dream team aku...diorg ni byk aja aku ttg selok belok dunia auditing ni,baju merah cm amoi tue eda n tudung coklat tue asra..time ni shopping kat pekan rabu...ntah kenapa la uitm melaka x amek paper internal auditing compare to others branches...setakat ganti subject internal auditing ngn risk management pada aku cm x significant..aku lebih nampak internal audtg most important compare to risk mgmnt....subject risk ni syllabus jgn ckp r,student akaun xsuke mmbc sgt...bygkan ada 25 bab to read or erti kata lain 25 bab kena pulun...hehehe nk kongsi skit kes kantoi...bila ingat subject risk,org yg muncul dlm kepala aku ialah Puan Yang Chik,lecturer aku...org baik n selalu igtkan kita ke jalan Allah...aku ingat lagi everybody kena present related to risk,so ramai la plh tajuk yg best2,aku plak ddk row blkg,so aku xde choice trpaksa cr yg lain coz bole sm ngn student lain...yg aku ingt time tu piah wat risk of wearing high heels,in fact dia ni mmg suke pkai heel,pastu ada lagi yg wat risk of smoking,risk of not taking breakfast la n so on...aku 2 3x jgk tuka tajuk,last aku bulatkan hati wat risk of paracetamol since kakak2 aku sme bergantung ngn paracetamol ni,nak nya along aku,keturunan darah tinggi n panas baran beb!...bygkan xda preparaion lansung coz weekend 2 aku blk raub,kak ita my cousin kawin during that time...ahad blk melaka n pagi isnin present...aku actually cuak,tapi classmate nampak aku cm xcuak lgsung n look relax n cool...tp dlm hati tuhan yg tahu...aku ni suke present n enjoy time present,aku bole nmpak selama aku kat uitm melaka,members of floor xpenah kelip mata pun time aku present,dat the ways to make people enjoys with my presentation,masa present risk of paracetamol aku enjoy n clsmate too...pn yang chik johari pun sma,senyum je at the back...hah,blk smule kat kes kantoi,oleh kerana risk ni byk topik,time test kitrog whole class sepakat satu kampung untuk bw toyol...huhuhu,aku nyer class-6B test on morning,n 6A test after lunch...so kitorg give n take la,aku whole class prepare hanset msg2,nak sms bdk class A tnya jawapan,msg2 ada cara tr sendiri la,fiza bdk dekan class aku pun buka hanset,ni kan pulak aku n da rest...aku sms khairul,n on same time si baha pass kan aku hanset die after ardi(class A-raja toyol & kua awal after paper) type answers via sms...brkongsi la kitorg..nk d jdkan cita,majoriti la meniru,tapi ada jugakla yg sorg dua xnak tiru...aku ni mdh ikut org,so Allah nk tunjuk kot,apa yg aku wat ni salah,time baha tulis jawapan section B based on answers dlm fon aku,dia letak atas meja n wthout realising puan yang chik menuju ke arah aku tanpa sempat aku simpan fon dlm poket...si baha pun sengal,ada ke patut masa die letak fon atas meja aku tu,tgk2 la kiri kanan dulu,n makesure fon tue dlm keadaan natural and not in sms mode,so puan yg chik baca la apa dlm hanset aku tu...classmate yg lain lagi la pucat,takut terkantoi sama,nasib puan xmarah tapi perli dgn nada gurauan...makan dalam beb,pas test aku mintak maaf kat dia,alhmdulilah lulus aku paper die...before this aku xpenah bawa toyol ni,pada saat n ketika itu je aku tiru...hurmmm kes kena kantoi....masa dinner part 8 dulu,puan chik tetap mesra dgn aku coz agknya byk2 sudent aku la yg plg dia ingat...dia penah kua statments,"saya doakan najib berjaya".alhamdulilah berkat doa puan,saya dah berjaya tapi prjalanan masih jauh lagi...terlalu awal nak meramal apa yg bakal terjadi....semoga all lecturers in kampus bandar melaka dirahmati ALLAH...balik semula ngn post title aku,gadis melayu...bila berjalan jauh ni,mula la hati aku ni terpaut ngn gadis utara...siapa? rahsia beb,aku dah jatuh hati ngn kelembutan dia,suara dia mmg menepati citarasa aku...asra n eda je yg tau so far.minah 2 eko ni dah muak tgk aku yg naik angau...ala,minat je,xdelah sampai nk ngorat ke,hape ke,hanya minat je coz aku rasa xmungkin la dia minat kat aku ni,lagipun kitrg jauh,aku ni kalau kata minat xsemestinya aku nk kawin ngn org tue...minat sahaja,dun get me wrong....tapi terbayang jugakla kalaulah aku couple ngan die,shuttle bas pahang ling siong la ke utara..huhuhu..tapi as an internal auditor,aku tetap independent, highlight the issues is my my priority...xkan ada apa pun yg boleh impaired my situation...walaupun dia cantik, byk gak aku tibai dia dlm report aku......hehehehehe...issues n cari slah org-my career's nature!!!!

3 hari lepas,i move 2 another hotel somewhere in northern region...hurmm mcm2 cite aku dgr psl hotel yg haunted ni,ms kat opis aritu byk gak hotel yg kena stamped:HAUNTED, tapi nk wat cmner,dah panel hotel kitorg ...hurmm da nature kerja aku akn travel and ddk hotel sorg2,so benda ni jgk la aku kena face...jgn la ingat hotel yg tersergam indah,bertingkat2 mcm aku ddk ni free from tutttt....aku ni nk kata berani pun x jgk,nk kata pgecut pun x jgk beb...mana2 hotel pun haunted tapi aku nk share something ngn korg hahaha...jeng jeng jeng....last wik ms 1 week aku kat 1st hotel,aku dpt floor 15th...blk yg besar,katil queen n penghuninya sorg iaitu aku...sorg ker????wallahualam...blk aku 1518..so dr lift,aku kena jln jauh ke blk ke 18 n sepjg jln tula keseraman yg xterhingga menerobos bulu roma aku...bygkan lah,dgn lampu mlp ala2 romantik kononnya la,nk menapak ke pintu blk tu,mcm2 cita seram muncul dlm pala aku...watnyer tiba terjongol benda alah tue,x ke pengsan aku beb...bila msuk blk aku da rs selamat sket...bygkan jela selalu aku blk hotel pukul 8mlm,kdg2 pkul 10mlm,seram nyer jgn ckp la...ada la somebody ni nk cita something kat kitorg pasal hotel ni,tapi nk cita after kitorg check up,bole x bygkan citanya apa ek...aku dlm hati menyumpah xsudah,ingat aku ni bodoh ke,xjangka cita apa yg bakal kua dari mulut dia tue....asra n eda kira selamat la,entitlement for accomodation diorg gabung dua,so dpt la ddk 2 org...aku ddk la sorg...bila time solat aku kuatkan bacaan n bykan azan dlm blk...tp la if org sebelah blk yg dengar aku azan,diorg pulak la seram...huhuhu...sambung blk kat cita aku td,second hotel ni aku baru ddk 3hari n 5days remain before we left...situasinya berlainan dgn 1st hotel td...aku dpat blk404, eh cam title BLOK 404 lak,adakah ianya kebetulan?...so ms check in aritu,aku happy sket coz dkt ngn lift n no need to travel till end of the floor to reach my room...aku dpt 2 katil single,tapi ddk sorg...seram gak beb,sebelah lagi ni saper nk baring bro!...so aku baring both katil,ms tgk tv katil kanan..dah agk2 ngantuk brg kat katil kiri lak...hurmm nk dijadikan cita,ada somebody ni mentioned kat kitrg,kat floor atas,5th floor ada chinese terjun tiruk recently...aku lak ddk tingkat 4...setingkat jer bezanya...so far alhmdullilah,aku selamat n dilundungi ALLAH S.W.T....jauhkan la aku dari gangguan jin,iblis n syaitan..ada quest ddk 3rd floor nmpk entiti dlm toilet...bygkan jela time aku dlm toilet,toleh kanan,toleh kiri,nk melepas pun xsenang...jauhkan la aku..abg long aku anak murid harun din,byk jgk la dia ajar aku bc ayat2 nk lindungi kita dari gangguan ni,kdg2 aku lupa nk praktikan....actually time pagi cmni jer aku berani nk cita,mlm nnti jgn hrp la....tido pun pukul 10mlm,n star movie yg tgk aku 24hrs,bkn aku yg tgk tv...hahahah aritu aku terjaga nk kencing kul 12a.m...bole pulak star movie tyg cita hantu....cis kuang asam btol la....xsbr nk blk rawang...dah rindu gak kat anak2 abg pit...aritu lepas jg la rindu bila dpat ckp ngn darwisy n amar on phone...abg ckp,bdk ni asyik tanya pasal aku jer...insyallah pjg umor kitrg jumpa...raub???lagi la aku rindu,abah mak n da rest....labor day aku blk kg.......






Otak aku sbnarnya da berat ni...tapi aku spend gak time to update my blogs eventhough xbyk followers hehehe...blom glamor kot blogs aku ni...xpe2 slow2,org klate kecek,koho koho la wei...kecek klate ni...ingak kat mek ya,ore royak dio dale pante lo ni...sihak la anok mu mek...aminnnn...byk gak vocab klate aku ms kwn mek kat AIM Consultancy dulu,kiaorg mmg kamceng,perangai pn sama...gelak smp lemah bdn hahaha...mek ni bego sket...mls nk ingat kes plg lawak secara xsengaja dulu, merah muka aku..plaknya mek yg perasan...korok mu mek...hehehehe...jgn maroh deh,gugha ja nge mu...sentuh pasal viva hitam, time nmpak viva kaler hitam terus aku tringat kat bestfren aku kat melaka,zulkamar...actually on the way nk blk hotel,aku trserempak ngn viva kaler tue,trus trlintas muka zulz...tup tap ms nk dinner kul 6.30 mamat ni kol aku...byk gak yg kitrg bualkan,dah lm xjupe....dulu ms kat melaka, kemana dia g,aku ikut je...haha,g umah akak dia aku ikut,dia g photostat kat blkg maybank (kampus bandar,kedai photostat yg usang)aku ikut,dah wat cmne,aku suka brjln beb...sebab zul la aku byk rapat ngn lecturer sbb dia rapat ngn lecturer,pn afida n geng n sume la...teringat kat lecturer kat melaka,semoga dirahmati allah semuanya...puan aisyah n miss vanni selalu aku ingat...kitrg ada hobi tau,every weekend je g giant coz giant blakang umah je,rasa sume tester dlm giant pastu berlakon nk beli,zulz jnis malu2 tapi aku ni jenis xmalu...aku doakan zulz dpat kerja yg bagus2 sebab dia ada karisma jd org yg berkerjaya profesional...mintak2 dpt la dia jd tenaga pensyarah muda,aku xlayak...aminnnn...tutup pasal zulz...ni nk buka lak pasal budak2 umah aku,faiz,ardi,baha,purdah n adha @ bij ms kat bachang dulu...aku kalu kat umah sewa dulu suke kacau purdah sbb bila time kutuk ngn lawak,dia mmg thn telinga n senyum je hahaha,2 yg best tu,sekali kua loghat nogori with gigi polident dia tu,naik sebak aku gelak kan dia...faiz ni xbyk songeh,tapi plg aku ingat ms dia silap order mknan aku,aku ode mee kungfu kat kedai yg kitorg rasa dia rebus underwear dlm periuk coz mkn kat kedai sedap,bila tapau hampeh...spender pn spender la labu...masa silap tu obvious la wajah kesal dia coz aku trus rebus maggi n mkn ngn diorg...bila ofer aku xnak,bukan merajuk tapi muka tebal mknan yg aku tunggu xde...isk isk isk...sebut ttg baha,aku tringat herbal life dia,hehe actually aku brjaya pengaruh dia mkn byk,haha coz xbole beb tgk baha kurus...jeles r beb...dia ni bab ketawa bagi la kt kitorg brdua,dia soprano aku lak fasato..harmoni jadinya...plg best ms kat jusco ayer keroh,kitrg cm sawan gelak xtentu pasal,kdg2 benda yg minor bg org utk gelak,kitrg gelak cm cibai....ardi?hahah aku plg suka kco dia ni,ardi ni aku geram pasal apa tau, dia mls nk wat keje,sebab dia ingt aku n zul ada,so bole la lpas tgn,so kitrg amek inisiatif wat xtau je ngn sampah dllm umah,smpai berulat smpah br la buang...bila kitrg mlas,rajin lak dia...ermm dia slalu gak belanja kitrg,big apple plg aku ingt...mmg igt kawan dia ni...dah pakai pesona dah pun...pusat n syiling 1sen...hahaha sinonim ngn dia...adha lak kaki sepah,bukan sepah rj lawak 3 yea...gelas atas tv,plastic mknan kat tmpt kasut,biji rambutan dlm blk air,dlm kasut pn ada,bekas roti atas sofa...byk g r...chupa chup...hahah sinonim ngn dia...7org dlm 1 umah mcm2 kepala n behaviours...tapi sume kenangan yg xbole aku lupakan...indah beb....hopefully kita dipanjangkan umur n dmurahkan rezeki,xtau r aku antara kita ni saper yg kwin dlu,ne tau zul dlu ke,ntah2 aku,hahaha...confession nie, masa nk brpisah dulu,aku sebak beb tapi ku tahan jebat.....control hodoh ku ini...


hurmmm...dlm ms 2hari ni byk benda yg aku fkr....personal problem yg betul mguji aku but not regarding my job...so far aku xrasa tension kerja eventhough i'm still learning with eda n asra...tapi personal problem aku ni melibatkan byk org n kalu nk ikutkan aku ni bolehla diibaratkan mcm pelakon pembantu yg menghidupkan lakonan heroin dlm sbuah cita...tanpa aku, xidup jln cita...pelakon yg lain2 masih org yg aku kenal, org terdekat lagipun...watak antagonis? dah tentu org yg akan menganggu hidup heroin...aku? dah tentu la berperanan BESAR utk selesaikan kes ni...director dah kol aku utk miankan watak tapi skrg blom bole acting sbb outstation jauh...producers kena jg hati dlm kes ni sbb producers penuh dgn harapan tgg,xda pr...tapi pada aku, aku biarkan heroin acting dulu coz aku lbh kenal siapa heroin yg sbnarnya, aku yakin heroin bole selesaikan mslah sendiri terlebih dahulu...producers n directors jgn terlalu mendesak,nanti heroin fed up n lari ke produksi lain...aku sbg pelakon pembantu sentiasa akn mgikuti prkembagan heroin kerna pada aku, i'm deserve to take any action in advance her best interest...idup mati aku hanyalah utk heroin2,producers n directors....semoga ALLAH S.W.T. mempercepatkan kerumitan ini kerana aku panjatkan doa dari kejauhaan...alhamdulialh n syukur atas dugaan ini....ALLAH menguji hambaNya yg cekal hati....kembalilah ke jalan Allah kerana sesuatu yg berlaku ada hikmahnya....mungkin selama ini kita lupa padaNya....CUT!!!!!!.......

perghhh...title post aku agak poyo...isu aku skrg ni pasal jodoh....rasanya bab bab jodoh ni aku paling sensitif, sebab pak karim yg jadi tok guru aku time mengaji dulu x hbis2 tanya pasal awek aku...terpaksa la aku propa kat die yg aku da ada awek, nk kata xlaku, laku je beb, bersusun tue tgh pending tapi aku ni fussy sket ttg pompuan,mayb sebab aku ada 4 org pompuan kat umah tue,so itulah yg buatkan aku agk cerewet, nak kata aku high taste, xjugak sebab ciri2 yg aku nak blom ada...kalu bole dia mestilah keje cikgu sebab aku ni auditor, keje outstn xtentu masa so bolelah die luangkan masa jg anak2 aku kat umah...contoh terbaik aku,abg taufik...he is family man...aku nk sgt dikurniakan keluarga n anak2 yg comel, hurmm soal jodoh ni aku serahkan pada Allah tapi doa aku biarlah yg mjaga aurat, pandai mengaji, sygkan family aku especially ngah aku...kalu bole dia mesti pandai amek ati ngah....aku mmg x pelik kalau pompuan skrg lambat kahwin, aku bukan nk kutuk laki coz aku pun laki tapi laki skrg kebykkanya nak exploit wanita je,aku slalu doa biarlah akak2 aku dpat lelaki yg yg bertanggungjawab dan bukan laki yg putar belit, kejap gali minyak,kejap nk g dubai, kejap nk brhenti keje..laki mcm ni mmg nk mkn penumbuk aku,i wish to talk with him face 2 face....i take full responsible pasal jodoh akak2 aku, aku da rs brtanggungjawab since aku dah bkerja ni...nama pun wali,bukan wali songo...balik semula pasal laki yg nk exploit pompuan ni, ada la org kat opis aku ni pompuan r yg skang ni dok kena keja ngn bank coz jd guarantor ex dia...hurmm ni dah jdi contoh,yg kat luar tue byk lagi nk discovered..i'm love n concern to all my sisters,that why aku kena amek tahu sket...mana2 yg nak propose diorg,kena jupa aku dulu,biar aku audit lelaki-lelaki ni dulu..kena jawab soalan-soalan puaka aku dulu, pass requirement bole proceed......tapi bila naluri kita sendiri dapat judge ketidakjujuran sesorg, better putuskan je...hurmmm alhamdulilah semuanya berakhir,and aku xperlu fikir pasal lelaki yg berpotensi nk exploit kemewahan wanita....aku? selama aku hidup ni xpernah aku menipu pompuan, klentong ke, kaki pow ke, sebab aku pikir mak,long,ngah de n win semua pompuan, so menipu pompuan kat lua tu samalah jgk aku menipu perempuan-perempuan dalam keluarga aku....u got the idea there? itulah caranya aku appreciate the word of "WOMEN" dlm idup aku n aku rasa sikap aku ni la yg membuatkan "A" jatuh hati kat aku dlu, tapi kes "A" ni berlainan bcoz aku nak get along dgn dia n dia pun dah nk get along ngan aku tapi bole ke pulak dia xsampai hati nk break up ngn ex dia coz selama ni "A" xjatuh cinta lansung kat ex dia tu n she pretend n tunngu rasa cinta itu...almost 3years she tried to build a feeling but it didn't works....so patut ke aku nk serius ngn dia...konsep aku ni langsung x sama dgn tanggapan aku terhadap almost guys in the world...ni kira mcm aku lak kena tipu ngn "A"..."A" ni cantik n mmg taste aku tapi nk wat cmner, pandai masak favorite aku,spaghetti bolognise..xsangka lak most beuty girl cm dia bole jtuh hati kat aku yg hodoh ni ...terima jela xda jodoh kot..dlm laptop aku ni byk gambar dia, coz her memories still with me...dah2 aku xnak pk...skarg keje cari duit,beli keta,anta mak n abah g mekah...kalu bole nk bawak ngah sekali,umrah kot....duit tbung haji diorg tu dah nk ckup dah tapi aku nk tambah lagi sket....aku plan tahun depan diorg dah bole pegi dah...



According to planning, i'm suppose audit the head quarters but ntah cmner bos change her mind,aku kena g branch for quite long,almost 3weeks la...1st time trkejut la jgk,baru 3hari keje dah kna g outstation kat utara plak tu...tapi aku syukur kpd Allah sbab aku bole speed to learn evrytg coz aku dah predict next assingment forsure bos dah lpskan aku audit sorg2, so far dah byk aku blaja n learning process in progress....futhermore aku je staff laki yg single n available,so i don't mind la nak anta aku audit branch kat mana2 pun. ermm nsb baik la aku ditemukan dgn my dream team, bdk pmpuan 2org yg happening, asra n ida yg kepala pun lbh kurg aku gak,dorg 3thun da keje so mmg byk diorg ajar aku, thanks lot...aku ni cepat mesra ngn org,lg2 pompuan sbab kat umah aku majoriti pmpuan,so xde la malu sgt.. lgpun beza umo kitorg setahun je,nsb la ada geng yg muda remaja sebab kat department aku ni ramai yg kertu,so rsnyer pyh sket la aku nk rapat,aku xpandai nk kawan ngn old people ni,so skrg aku dah tergolong dlm group yg dlm area 24-26 la...actually aku ni mmg suke travel,bila dpt tau aku kna g outstation,excited beb...huhuh..tapi yg plg excited tau sape,sah2 la abah n mak,habis satu kampung diorg cita,ank laki diaorg dah g outstation,hurm bab ni aku xmau comment sgt,biarlah tu jela cara diorg nk express rasa happy diorg,abah smpai skrg x pass lagi sebut audit,berbelit lidah..huhuhu,xsangka plak bila outstation, claim nnti agak lumayan,so aku rasa dah kukuh sgt la if aku nk angkat myvi bln depan....bila outstn dgn keta sendiri lagi lumayan,alhamdulilah rezeki mak ayah n family...so dlm ms trdekat ni blum lagi la nk terfikir soal kahwin,nak kumpul duit byk2 dlu, klau bole nk anta mak n abah g haji dulu...aminnn...sambung cita smula, dulu masa aku praktikal kat AIM CONSULTANCY kat wangsamaju, teruk kena perah tenaga,korg bykan company AIM ni bg duit mkn 7hari RM60 je...tido lak kat budget hotel in johor yg jd pusat maksiat...tapi tu kenangan yg byk mgajar aku utk trus jadi kuat,apalah cita k.cfa,k.mimi,k.rina,mek ya,nana,wan,za n da rest...compare tu company aku skrg,puihhhh!!!jauh beza beb...executive benefits yg aku dpt,alhamdullilah n entitle for 4stars hotel,ni hotel yg aku dok skrg ni,jauh beza dgn apa aku lalui dulu, bill to company....masa kcik xpenah aku g hotel but adalah skali ms tadika,itupun umah tumpangan....bila akak2 dah keje,barulah aku merasa tido hotel, rasanya hotel grand continental kuantan my first hotel kot, masa tue kitorg whole family tdo sana bcoz nak hantar my sis futher study kat maktab ampuan afzan kuantan,nak tersenyum je rasa time tu...thanks 2 all my sisters for giving me chances to feel what we are deserve to...by right, aku tgh plan dlm ms terdekat ni nk bwk family aku g langkawi for holiday....nak balas jasa dorg yg byk berjasa dgn aku... sleepy ZzzzzZZZZZzzz




xtau plak aku yg my company ni apply japanese working enviroment....sampai ada kempen ahaio gozaimas,very interesting...dtg lambat je 3x kuar notice trus,bagus2 coz if company tempt aku parktikal dulu dtg office suke ati je...nk tergelak juga ingat 1st day kat dining room bila aku sorg je x angkat plate after mkn,sebab kat sini pinggan mangkuk kena angkat sendiri n put based on label,fork,glasses n all that...nmapk sgt aku bdk baru tambah lagi ngn temporary id card...next dapat la kad aku,so xpayah la nk punch msuk n keluar tumpang org...masa ice breaking aku introduce by my senior exect to all department members tapi xsume la,mane yg dkt2 jer la...dorg 4sure ingat nama aku tapi aku xbape nk ingat coz ramai sgt,boys aku ingat la coz x ramai sgt...terkejut jgk coz ramai org kat depart aku,2 xcmpur lagi department lain....masa aku ikut k g cari documents invoice kat parts depart (kena drive from corporate building)....dari nampak corporate buliding dari jauh very giantic,mmg besar beb,cm nk tersedih pun ada gak,coz xsangka dpt keje kat sini...tapi bile ada kat department rasa cm kecik je plak yela aku bole access floor aku je so far,id card blom dpt lagi...pe yg aku tau,intrnal auditor ni org xbape suke sgt,yela cm menyibuk je...tapi kitorg hanya menjalankan tugas,nextweek first task, audit QC department ngn hafiz yg bnyak sgt ajar aku flow internal audit ni....thanks lots


fuhh...lot of stories to be shared...hehehe,ingatkan mlm semalam nk on9

n update blog,tapi kul 8 after maghrib nak flat very sleepy n tired...nasib baik corporate sector punch out at 3pm coz mlm semlm ada dinner..hip hop n elegance,ikutkan ramai yg ajak pegi tapi minggu ni byk hal,kena blk raub anta kereta awin, umah mak long ada kenduri n last thursday De Tun meninggal...ikutkan rabu aritu me n a.pit nk jenguk arwah kat hospt sg buloh,tapi arwah dah bwk blk ke Dong....entah mcm mn,ms arwah dlm prjalanan ke raub,org kampung silap dengar kot dan kubur sudah di gali...kecoh sekampung pada ketika tu arwah hidup lagi tapi kubo dah digali....mulanyer kitorg melenting jugak tapi bila pk smula,yg kat kampung pun sume org2 tua,so no wonder la....back to our issue,puncak jalil oh puncak jalil!!!!ptg slase aku drive dari giant bt caves after antar abah,mak n ngah pada kakak,De yg tunggu kat sana...that time my cousin xdpt jemput coz outstation,thank god ada jiran die yg bersh pyh 2gu aku kat petronas dpn ijn...so follow la keta die,100% focus kat keta abg nazri...tkt2 terlepas keta die hehhee,penat dari raub jgn ckp la....from kl 6.30 sampai umah kul 8...mak aih,jammed jgn ckp la,tension dlm keta,kalau setakat raub kalau time je jamm,tapi byk lubang bole tembus...sampai umah my cousin,penat ilang after aku disambut dgn budak yg comel2 which my nephew,4 org...kebetulan aku mmg suke bdk,anak bongsu la katakan,dah 2 blom ada anak saudara lagi....plg ramah ialah darwisy,dia yg tunjuk bilik n bathroom...yg palg kecik nama amar pun lg comel,berisi nnti aku upload gmbar dorg ni later on....ermmm,pagi rabu till friday,wake up at 5.30 coz nk g keje kul 6.30 am...org kata ni la culture org kl nk g keje,myb aku kena biasakan culture ni....bile msuk office rasa penat sgt,coz xckup rest n tido bcoz penat dari raub campur plak jauh travel dr puncak jalil ni....thank god...dah dpt umah sewa,dok dgn budak research n developement,Nua 2 thn tua dari aku...bdknya baik in appearance n very honest,so aku x pk pnjg sgt n trus decide nk ddk ngn die,b4 this die dok ngn anak buah die yg sebaya dgn umurnya...hahaha lawak gak sama umur...yg bestnyer nua ni,mmg x berkira,dlm umah dah ada tv all fixtures n fitting juz tilam n baju je...kitorg plan nak beli freezer lak,aku da tanya nua n mintak permission nk bwk arnab,nasib nua x kesah coz die pun suke pets,ikan..byk akuarium dlm umah tue....ada astro,mcm2 ada...so nnti kitaorg share la sme pembyaran...by the way aku terima kasih sgt kat abg pit n abg nazri n kak ana as well yg byk tolong aku...bilik tido aku kat umah abg pit siap ada air cond,very condusive...kdg2 segan gak sebab layanan dorg suami isteri terhadap aku mcm adik sendiri...aku da anggap abg pit cm abg kandung...jasa mereka tak akan aku lupakan....weekend mayb aku slalu lepak kat puncak jalil,nak main dgn anak buah aku tu..da bp hari janji nk bawak g taman,mcm ne nk g tmn,blk keje kul 9mlm coz usually from rawang to puncak jalil aku sesat,nasib la ada abg nazri n afie yg jadi co driver on phone...dalam HOTfm slalu aku dengar,"trafik perlahan dari jalan kinaballu menuju ke jalan parlimen dan susur ke jalan loke yew" ha jalan ni la aku lalu time sesat...nk meraung pun ader,huhuhu coz minyak keta da kering...alhamdullilah sampai juga ke puncak jalil tapi dlm kwasan puncak jalil tu pun aku sesat lagi walaupun dah 2 hari aku kat situ....huhuhu,bayk sgt perumahan la,aku sesat smapai LDP...huh,balk umah abg.pit aku tido cam balak hanyut...tapi kepenatan dah berbayar bcoz smlm aku bertolak dari rawang kul 4pm,smpai raub kul 6pm ikut genting...tido kul 8pm bangun kul 4am isyak n cont lagi tido....huh experience is a good teacher..


HUH, almost a week without laptop...mcm2 nk share coz tuesday untill friday mcm2 terjadi...ermm start ngn abah dulu...kerisauan aku ttg condition abah br akhir stelah doctor kat hospital berdekatan pandai2 tukar ubat abah n x ikut prescription yg I.J.N. bagi...alhamdulilah la after consult with doct shaiful kat I.J.N abah much better,,,blood pressure pun ok,sume ok...dapat la dlm 3 hari ni aku concentrate kerja,syukur sgt2...hurmm nk je aku sue doctor pakar dlm lwatan kat G.H. ni....nsb baik aku bertindak awal trus kol I.J.N.....time kasih la kat doct.shaiful azmi yg byk yakinkan aku ttg jantung abah yg so far xde masalah...G.H kat area umah aku ni dah byk kena comment,ingat lagi satu kes budak india mati tercucuk pencil time skolah d bw ke G.H. ni,atas kecuaian pihak hospital x silap la bdk india tu mati...dah byk hospt ni bunuh org...arwah atok dlu pernah kitorg bwk ke hospt ni,atok da x brtenaga n dehydrated, bole ke doct kat G.H. ni soh balik umah smule n dgn kurang aja nyer, soh mak aku bg atok mkn pizza n mcdonald tok naikkan selera atok...nyaris2 doct x kena tumbuk ngn abah....agknya nk kena panggil karam singh walia kot...huhuh

About this blog

sharing and listening my deep down inside.......

About Me

My photo
expect....the unexpected....
There was an error in this gadget

Followers

There was an error in this gadget

Cheeky Quotes

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget