SuaRa

Suatu Kepastian.....

arini lagi sekali...even ramai yg xsuke monday, tapi pagi td aku msuk kerja ngn smgat yg brkobar2 coz ikutkan 2day i will discuss with Person In Charge from Account dept n Production Planning dept....in addition aku da bole dpt doc yg aku mintak from kak azi n kak ila last week...sungguhpun gear nk kerja lmbat msuk, aku start read Sun n get to know bout H1N1...aku prasan byk mata dok pandang aku coz aku kena quarantine last wik....cis quarantine it doesn't means that u infected by H1N1!!! sakit tol ati aku, nak je aku baling fail atas meja aku kat muka dorg...ada yg concern n ada jugak yg takut2....harghh do i care? yg pelik tu mana2 yg kat level aku tu cm paranoid sket, kebetulan je aku ter audit dept yg staf nye +ve virus babi nie...masa aku audit, budak tu xde kat tmpat die....but its x a point, yg mnjadi msalah nyer skrg, paranoid n kecoh x tentu pasal tu apsal...bile org lain kecoh otomatik aku jadi gelabah sipot...siap ada yg soh aku pakai mask smbil wat kerja....aku dgn yakin cakap "kalau setakat aku yg kat level ni brtopeng watpe , yg len wat slumber badak like nothing was happened"....tgh wat kerja, aku dpt kol, mintak aku dtg wat screening lagi, suhu aku da ok 36.6...aku mmg under medication coz aku mkn antibiotik dat time n doc tu soh aku cont mkn ubat... doct tanyer aku ada headache, so aku ckp la yea...mn x headache, udah mkn ubat bape bjik. da doc tu ingat aku ada simptom...kena lagi kuarantin 3 ari, mon til wed...thurs baru masuk keje...after screening, aku singgah kat klinik aniza nk cont medication, sekali doc clinic ni refer aku ke hospt sg buloh tok blood test..aku ikut je la...smpai sg buloh (nasib drive own car)..aku g kat emergency...subhanallah org bersusun..aku mmg x selesa coz sme org sakit2, ade yg merah bijik mata coz demam sgt...sape2 je yg demam trus d diberikan kat blk saringan H1N1...nasib sume pki mask..selamat la sikit...cara pihak hospt nk jlnkan test mmg cm cilaka...org yg dtg kul 11am till 3pm turn x smapai lagi..org yg bertopeng mkn bersusun,aku lak mkin x slesa....mana yg mengamok pun ader...aku rs buang ms then blk....ikutkan ati da lm aku blah tapi "org2" aku yg nk sgt aku aku di test padahal cm dorg tu bebas from selesema babi nie..dorg kata if aku +ve baru satu level nk g check...mmg biadap sunggoh cara die brckp..mmg tahap nk kena sumpah dapt virus la tu....kesedaran org malaysia masih di tahap bwah selipar jepon jer....paranoid x tentu pasal...bab fasaliti subhanallah....kat sg buloh ni je, xdpt handle pesakit yg 2gu turn..sian aku tnguk budak umo 3thn n kebwah terjerit2 ajak maknye balik coz da bosan sgt menunggu..nurse pulak cm bz tapi da way dorg handle very bad....da tau virus ni da menular, tingkatkan la sket fasiliti, kaunter byk sket..tambah doc sket..system tu mesti ader kalu nk control..ini x, aku yg dtg kul 2pm, mmg x nmapk jln la nk test kul bape....huh aku dgn ykin blah, wat pe nk cri penyakit cmpo dgn mcm org yd dgn mcm2 penyakit...ikutkan aku xde la demam sgt...batuk pun tak,flu pun alhamdulilah xde...mungkin d sebabkan aku d quarantine mnybbkan aku nmpak kritikal...bab kata doc yg rawat aku, org yg selsema n batuk yg kuat mmg ada posibility nk kena.....aku rasa kat level aku tu je..sana sini org x sehat...yg tu x kena screening ker????...apa yg penting dlml ms 3 ari ni aku rest...n doa kat Allah SWT agar dijauhkan dari virus ini terutama family aku.....benar la..mungkin kita skrg d akhir zaman.....penyakit menular sana sini......amin jauhkanlah ya Allah.....

0 comments:

Post a Comment

About this blog

sharing and listening my deep down inside.......

About Me

My photo
expect....the unexpected....
There was an error in this gadget

Followers

There was an error in this gadget

Cheeky Quotes

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget