SuaRa

Suatu Kepastian.....

arini ada bdk baru msuk...dok dpan aku...kalu dlu depan aku kosong...ms mula2 msuk dulu aku borak ngn org sblah je la,abg hafiz...so skrg ada la kwn kat dpn aku nih..hopefully bdknya xlah poyo...if poyo la bdknya,sah2 la jadi bhan anyam ketupat warga-warga department aku...so skrg nih ni ada byk mazhab kat group audit nih..samada nk terjun ke dunia yg penuh skema + komited atau ke dunia yg happening tapi komited dgn kerja @ terjun ke group yg pretender!!!...so aku ke arah yg huhahuha sket tapi bab kerja aku very komited...once i got a task,by hook or by crook will be done before time schedule...so bdk baru ni bebas to choose apa yg dia nk...hurmmm wait n see la...xsmpai bapa jam lagi nih nk msuk opis...huh xpenah aku online kul 5am ni...kan pe mlm td tido awal gile,dah trbangun kul 4am trus isya'...ok la nk suboh dulu...chowzzz n welcome dude to our department and courtesy start here>>>>

pagi td aku nyaris2 aku trlewat g keje...kul 7.30am jo anto msg,"jib ko xkje ke?"...aku gelabah siput cpai towel trus msk blk air...nua n jo dah cau cin cau,thank god aku de keta(my sis's car)...bdk 2 eko ni ingat aku off day since on yesterday ada interim stock count...interim stock count ni involved all internal auditors,accountant s well s costing department to take the samples of various stock, selagi auditor x dtg verify the stock by sampling,dorg satu plant xleh blk umah...yg kira sah2 la bdk2 plant,body shop(psg body keta),paint shop, part warehouse,distribution(car ready for distributed), engine all so on...ikut nsib la,mana yg kna engine n CMK,brpanas la dgn machine...plus habuk yg boleh kaburkan spek mata korg....so last friday assistant manager aku release the schedule..tup tup aku dpt paint shop n logistic...ada yg wat 3org skali,ada yg survive alone...so this is the right time to show that,i'm independent to carry audit task without ikut senior2 aku....even xtau lsg nk msuk ke paint shop ni...for ur info,entrance paint shop mmg weird...coz die xde entrance yg mcm plant bese,aku dgn purak-purak tau,trus cr pintu msuk...aku slalu la men ngn member aku kat opis,silap2 gaya kua je dari paint shop,wane silver kulit aku,rambut lak warna medalion grey(S33)...isy xleh la aku bygkan betapa sshnye msuk dlm tmpt ni coz aku da tawaf whole building and aku tnyer spa je aku nmpak....bygkan nk msuk ke situ,kena lalu assembly shop....n then kena pki non-cotton overall(nk elakan habuk )...berpeluh la baju n jeans aku..bau cm haram da bdn aku,nasib stanby perfume dlm beg....so during stock count, whole plant stop operation n reel yg carry keta tu,kena stop la...process sembur cat pun stop..maunye idak,x pasal2 tersembur kat aku...paint shop ni xde tingkap,very underground..so i took few samples kira la keta yg baru pas kena cat,person in charge dat time,zaidi maybe supervisor paint shop or myb team leader..die la yg bawak aku n tunjuk jln after aku merayau xtentu psl cr mamat ni,bile aku kol,zaidi tanye,"cik najib kat mana?"...aku lak bagi jwpan yg x mnjwb soklan,"ni dekat keta yg baru pas kena cat ni"...sah2 la si zaidi ni xjupe aku coz x specific langsung...isyhhhh mmg konfom sesat la,zaidi sendiri pun ckp,mmg logik org sesat dlm paint shop ni...no wonder la hero yg dhantar audit kat situ,watnyer pompuan wasalamu la jwbnya huhhuh....pas paint shop,org kuat product costing kol aku,bgtau kira stock kat bumper paint lak...aku bergegas la lari ke bumper shop,kat sini la bumper keta dicat...berpeluh gak dlm tuh...coz cat yg digunakan measure base on litre n portion..pening la pala aku dok congak2 nih,kalkulator lak ntah mn aku tinggalkan...ptg lak aku msuk logistic,kire part2 yg kecik...by the way,byk gak aku kna top up kat tempat len coz inadequate man power in internal audit...kul 4pm baru settle smlm..aku smpai xleh ckp penat sgt...barula aku tau bp ssh nyer nk cr duit..dulu sme ditanggung....apa yg penting keikhlasan kerana aku puas dgn pe yg aku wat..bile keje teruk2,n then keje settle,kepuasannya mmg xleh dgambarkan.....selagi nyawa dikandung bdn....slagi tu la aku akn bekerja keras nk dptkan rezeki yg halal...

argh,trlalu byk yg nak aku kongsikan n suddenly plak dlm otak aku skang nih,lagu sudirman ni main dlm kepala aku...first tgn da ketar sgt ni coz from day to day,i wish to have my own broadband(bb) ...so easy for me to keep update all my blogs,so nw aku da ada bb sendiri,xpyh la nk wifi kat kedai semata2 nk update blog,kat opis?group audit restricted to access internet,what the hell man!!!depart.len bole plak,ikutkan depat len tu mmg xde keje,ade yg men solitare n da gak yg bukak maybank2u..kuang asam tol...dari cite from konvo till today actually apparently its look likes neverending of story...first i would to thanks to all my dear family coz from raub dtg ke shah alam to celebrate my convocation day on May 28th....jgn xtau,3buah keta skaligus..haha very da rombongan cek kiah ke sukan komenwel...fuh da lm da...not forgetting tok along,ngah de n awin yg bagi aku presents,long bagi bouquet of roses,n da rest cute teddy bear as well as mr frog dedicated to me from mis 'kuthaie'...kuthaie?hahaha kitorg satu family je tau...blom kelam kabut time convo aritu,dgn report jb lagi.. .betolah,bile aku berarak msuk ke dewan sri budiman,tetibe rs sebak,coz yg terpampang wjh family yg byk brjsa dlm aku mndptkan segulung ijazah..bile tgk tikah pakai selempang pink coz dpt anugerah naib canselor,s rugi lak x jd scorer cm die,xsilap aku tikah skang jd internal auditor gak tapi kat RHB Bank...bole dikatakan sume da bdk2 aku da dpt keje.alhamdulilah rezeki mak ayah diorg tuh..even though it was obselete to be shared, i think it really precious and valuable....owh aizat,ardi,intan n zul also thank coz bagi aku souvenior ms convo aritu..zul la yg tlg aku crkan hotel prescort,mlm b4 ceremony aku merayau gi bandar kelang yg agak cowboy pd aku coz sisters baru nk cr baju....huh kelang oh kelang,aku lbh prefer kuantan...ermm actually right now ,aku actually da xtau nk cite pe tapi aku sgt syukur kpd Allah S.W.T coz trselamatnya seseorang dari manusia yg berwjh boya,peel lak cm hyena n finally he is munafik...nsb lak x mnjdi kenyataan coz ikutkan hati,aku xtau la cmne nk brdepan ngn dia if evrgtg happened without my consent...alhamdulillah ALLAH telah menentukan segalanya.....sungguhpun dulu aku pernah kecil hati, tapi rajuk aku xlama...skejap je sejuk....syukur...syukur..syukur....

About this blog

sharing and listening my deep down inside.......

About Me

My photo
expect....the unexpected....
There was an error in this gadget

Followers

There was an error in this gadget

Cheeky Quotes

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget