SuaRa

Suatu Kepastian.....

huh..diswik mmg challenge la tok aku....ntah la, aku ni nk keja dateline tok commission & incentive audit..terbeliak aku nengok figure incentive up to rm20,000 per month...giler r,wat duit siot....padahal ddk kat branch /outlet jer....yg cikai2 yg siot ni la g audit duit org yg berkepuk..kdg2 trbyg gak if aku yg dpt duit sbyk tu...igt lagi ms aku audit branch,but i cannot reveal the truth.....bole manager dier bwk anak die g disneyland cm bwk g kedai jer...giler r beb....tutup citer psl keje...pening kat opis pun x abes g.....jgn pelik r if rambut aku da tinggal kulit one day...hairfall cm cibai da skrg nie....aku da trbyg kepala aku nanti cm kepala abah...adoyai what to do...keturunan beb....last week aku mmg plan,due to im dead broke,im was not decided to join others, attending dinner in klcc..bunyik cm gah kan..klcc siot....tapi aku dok pk,tol and nk saving la...tapi allah yg bukak jln aku ke klcc,so ngn desakan bdk2 opis,poji n kay...aku g la...time tu la 1st time CCL aku menjejaki tayarnyer ke klcc...setahu aku dah 4bln aku pki keta...masuk kl xpenah..rawang n raub aku expert la...ijn anta abah pun aku slalu la g...tapi tmpt sopink jauh2 blom penah g...naseb bek la dorg nie share duit parking n tol...yela nsb la memahami keadaan aku yg sengkek sblm gaji...ermmm byk gak mencekik mlm tu...chinese food beb, Rm350.00 per head,rugi la kalu x dtg.....dulu aku slalu gi convention centre due to pc fair n aquaria jer...x trpk la dinner kat situ..rezeki alhamdulilah....heheh,udah yg senior2 xbp nk g,so junior exec la yg mendominasi....mmg kitorg pelahap..table ethic ms aku study kat u dulu,haram aku nk practice....poyo la....hehehe....hurmmm...alhamdulilah...org kata kalu kiter bersedekah wpun dlm kesempitan,maka allah akan mmbls dgn rezeki yg melimpah ruah....management decided not to organise an annual dinner due to H1N1 widespread..so all staff dpt giant voucher valued RM120.00..alhamdulilah,ni la nmnyer rezeki..lepasla aku nk beli iron board n bhn makan...now kat umah sewa ni,everynite aku cook...jimat beb...dah keje nie,baru la aku tau bape penting nye duit tu....xsbr nk sopink at giant..hehehe...daaa mata da nak rabak nie...sok nk keje lak...chwzzz

XOXOXO....2morro gonna be the worst monday in my life...mood aku cm xde je arini memikir kan sok yg kena siapkan keje kat opis tu...nikmatnyer weekend baru nie...1st aku smbut kedatangan family from dong to telipot....evryday i was alone...biler whole family dtg umah aku yg kat rwg nie...such a remedy and cure for my loneliness....tadi baru jer aku anta dorg blk smpai btg kali...sempat la aku blanja pasa mlm kat diorg,just my 1st sister n her hubby went back to raub ealier than others...sungguhpn gaji blom msk, aku korek gak duit to ensure they 'ill enjoy a great moment in my house...by the way, aku rs nyesal sgt...coz tetibe lak pagi sabtu before kitorg went to kak ana weeding, air kat umah wat hal lak...aku ngn abah cm bese, trus pg kat meter air, then we decide to change the filter..unfortunately, getting worst...air byk kua kat meter...menitis la air....mmg dari awal dlu aku sdr,air kat umah ni kecik,n ada few pipe yg x kua air,mybe da kna block ngn karat...mklumla umah yg aku sewa nie da sethn x berpenghuni...kol la mr wong plumber yg cm sial on that sat.....kata nk dtg,tapi yang ado...kurap aku dok 2gu,plak tu fon aku x pick up...skt ati tol,aku doakan dia dpt blsan yg setimpal since x take full responsible...dlu ms psg meter die da ketuk aku RM200, dah tu psg pipe plastic je,sme smbg plstic,nsb mlm minggu aritu we all dpt la mandi since air tangki nek gak wpun skit..kul 4pg tadi abah da trjg,perot memulas tp air kering..nsb la ade air kat sink...tampung air la org tua tue,sian aku tgk,smpai cont' tido after suboh..not enuff sleap....fuhh dugaan betol...sian kat family aku la,aku punyer la nk berikan trbaik n kselesaan yg sempurna and devoted to them,but what to do...pagi ahad tadi, aku rs xsmpai ati,aku gagahkan jg g cr plumber len,nsb aku kol cina dari bkt beruntung,kol kul 7.30pg,8.30 pagi da smpai umah aku.dekat 2jam gak la die betolkan pipe,tukar pipe yg da sumbat cm cipan....10.30pg,air da ok,dpt la bsuh kain n mandi...baru la ada energy n mood in sunday morning where it was boost tremendously.....alhamdulilah pipe sme da ok....plak tu benda nk jd time tgh2 bulan....kering siot,nsb ada loan family..hehehe....ni aku tgh blues sket....yela from chaos and suddenly become very silent....biler kumpul rmi2 whole family,aku rs happy...dpt gelak kuat2..but now,my life back to normal....keje pagi then blk senja..tapi now aku ada teman baru...my bunny....nama xtaw lagi nk letak per....ilang la sket sunyi aku...aku da stat brckp nn binatang nie..haha cm giler la plak...tapi happy,rabbit ni pun sunyi,coz ibu n adik die kat dong...gua pun sunyi gak...so msg2 ada teman la nie....by the way....thank god 4 the great moments in this weekend....alhamdulilah n life must go on even its quite boring......

About this blog

sharing and listening my deep down inside.......

About Me

My photo
expect....the unexpected....
There was an error in this gadget

Followers

There was an error in this gadget

Cheeky Quotes

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget