SuaRa

Suatu Kepastian.....

ishhhh, lama tol aku on9 nie..almost weeks...after i was recovered from fever, aku da x on laptop till tonight....ikutkan after 8.30pm aku da tido da, ntah mlm ni im still awake....actually aku tgh risau giler...ptg semlm emosi aku sgt trganggu pk pasal kerja yg kna siap before raya...ikutkan sempat je nk siapkan tapi before this aku byk sgt ketinggalan becoz of MC (1 week)....plus plak aku handle purchase & payable cycle alone compare to majority yg ada psgan msing2...ada la few yg wat sorg tapi mostly yg ada experience last year..tapi aku with zero experience but take it as challenge....betulah kata org, semkin lama kite kerja mkn byk la responsibility yg korg dpt....niat aku time nk melangkah kerja pg2 tu, niatkan kerana Allah n Mak n Abah dlm aku mncr rezeki yg halal.....bile tgh tension2 nie, kepadaNya aku mengadu nasib.....pape pun aku bulatkan semangat aku utk trus berusaha gigih....aku nk buktikan yg aku mampu handle this audit cycle all by myself...dah aku close my blog entry bout my job.....kadang2 aku trpkir, aku skrg nie mmg rugi besar, rugi? ha mmg aku rugi....melepaskan peluang keemasan yg sememangnya di tunggu oleh semua lelaki yg mengenali seorg perempuan yg sgt manis, baik budi bahasa n lengkap pakej sbg seorg isteri.....bile aku meniti umur 25thn nie, tgk org sekeliling aku semuanya da kahwin, aku still solo...ntah la,aku xtau nk declare aku nie cmner, solo lagike or da berpunya...ikutkan aku mmg da brpunyer, almost dah berpunyer tapi aku lepaskan peluang kemasan tue...org kata aku bodoh n x pandai tackle situation....nk kata xpandai, yea mmg aku xpandai...aku treat women all as friends, tapi bile i crush on someone i never talk to her...aku lbh suke simpan jer...bile asalnya kawan, n declare that she is admire me, relationship tu jd lain...bole dikatakan it change suddenly...aku jd malu n kontrol hensem x tentu pasal....hurmmm entahlah maybe die bukan jodoh aku walau all people said that she is mine....maybe because sikap aku yg suke menyendiri bile diselubungi masalah n never anwsered the phone due she concerns bout me till she feels give up to get along with me..my instinct said that she still waiting for me...it's shows....ermm may be bukan jodoh...aku budget 27 aku nk tamatkan zaman bujang...ermmm wait n see je la, rsnyer aku cm nk hampir ke arah tue .....mata aku da berat sgt nie.......tido dulu guys....


don't suprise with my blog title....bile aku diberi mc for 3 days (since yesterday) sepatutnya aku rs bersyukur coz ade hikmah d sebaliknyer...ah, peduli ape with levelmate's perception coz i know that i'm right...letak tepi la pasal paranoid...it's waste time to talk about it...since morning i didn't having my breakfast...i just having my high-fast ( breakfast + high tea)...aku sempat beli kosmo even it's too late for reading paper...aku bukak cite pasal H1N1 lagi...terbaru korban da msuk 8 org...subhanallah mengucap aku....cepat sungguh virus spread...Anas person yg infected by H1N1 kat tempat corportare building ni, xtau la ape cite..khabarnya skrg msuk wad kat alor setar...dlm 2 ari nie...aku layan laptop je la...rajin la aku bukak website artis2 malaysia nie...2 website yg brjaya menambat hati aku; ohbulan.com & ohartis.com...aku suka bc kisah artis kiter yg sememangnya berbangsa melayu n islam tapi perangai mcm org barat....dari yg lucu sampaila yg mmbuatkan kite ngucap 2 kalimah syahadah....entahlah botol arak da jd cm botol coke...tongak sana sini...yg muda-mudi dok tyg body....kalau dlm tv aduhai pakai tudung smpai aku nk wat bini, tapi real life perangai subhanallah....tu x cmpur lagi yg berkemban even umo da sebaya mak aku....fuhh aku mmg x memuja sgt artis kite nie....yg pakai ketayap n mengalun ayat2 suci al-Quran pun dah tercabut dari kepala,siap rebonding lagi...bukan ke haram hukum meluruskan rambut tu....dah menyerupai wanita plak tu....bile da brgelar artis, automatically whole family jd tumpuan ramai...byk je anak2 artis kite n ahli politik ni yg mmg tiru sebijik budaya barat....aku da bosan kenyataan "Dlm Gambar tu seriously bukan saya, terima kasih kpd pihak yg menutup periuk nasi sy!!"....habis pe?superimpose...org malaysia ni bknyer bengap sgt, sume otak msh lagi berfungsi..tutup psl artis, pegi je la ke Bukit Bintang on weekend...dari gaya bandarnya yg urban la mmbuat anak2 muda kite brpeleseran kononyer nk release tension....brkumpul ramai2 shuffle smpai solat ntah ke mana..s aku praktikal kat wangsamaju dulu, on weekend aku slalu jln2 kat area tu just nk tengok budak2 yg mcm beruk mat yeh ni ber shuffle...tu x kire lagi dlm time square, bile nk solat aku mesti g tngkat 10 kalu x silap coz nk keja time solat..coz kat tmpa len mmg xde dah..situ jela...maka terpandanglah couple sana sini wat muke x malu peluk2, main lidah....subhanallah....dah la dekat surau....aku x pelik if bangunan tu runtuh satu hari nanti....kuasa Allah tak siapa dpt duga....

arini lagi sekali...even ramai yg xsuke monday, tapi pagi td aku msuk kerja ngn smgat yg brkobar2 coz ikutkan 2day i will discuss with Person In Charge from Account dept n Production Planning dept....in addition aku da bole dpt doc yg aku mintak from kak azi n kak ila last week...sungguhpun gear nk kerja lmbat msuk, aku start read Sun n get to know bout H1N1...aku prasan byk mata dok pandang aku coz aku kena quarantine last wik....cis quarantine it doesn't means that u infected by H1N1!!! sakit tol ati aku, nak je aku baling fail atas meja aku kat muka dorg...ada yg concern n ada jugak yg takut2....harghh do i care? yg pelik tu mana2 yg kat level aku tu cm paranoid sket, kebetulan je aku ter audit dept yg staf nye +ve virus babi nie...masa aku audit, budak tu xde kat tmpat die....but its x a point, yg mnjadi msalah nyer skrg, paranoid n kecoh x tentu pasal tu apsal...bile org lain kecoh otomatik aku jadi gelabah sipot...siap ada yg soh aku pakai mask smbil wat kerja....aku dgn yakin cakap "kalau setakat aku yg kat level ni brtopeng watpe , yg len wat slumber badak like nothing was happened"....tgh wat kerja, aku dpt kol, mintak aku dtg wat screening lagi, suhu aku da ok 36.6...aku mmg under medication coz aku mkn antibiotik dat time n doc tu soh aku cont mkn ubat... doct tanyer aku ada headache, so aku ckp la yea...mn x headache, udah mkn ubat bape bjik. da doc tu ingat aku ada simptom...kena lagi kuarantin 3 ari, mon til wed...thurs baru masuk keje...after screening, aku singgah kat klinik aniza nk cont medication, sekali doc clinic ni refer aku ke hospt sg buloh tok blood test..aku ikut je la...smpai sg buloh (nasib drive own car)..aku g kat emergency...subhanallah org bersusun..aku mmg x selesa coz sme org sakit2, ade yg merah bijik mata coz demam sgt...sape2 je yg demam trus d diberikan kat blk saringan H1N1...nasib sume pki mask..selamat la sikit...cara pihak hospt nk jlnkan test mmg cm cilaka...org yg dtg kul 11am till 3pm turn x smapai lagi..org yg bertopeng mkn bersusun,aku lak mkin x slesa....mana yg mengamok pun ader...aku rs buang ms then blk....ikutkan ati da lm aku blah tapi "org2" aku yg nk sgt aku aku di test padahal cm dorg tu bebas from selesema babi nie..dorg kata if aku +ve baru satu level nk g check...mmg biadap sunggoh cara die brckp..mmg tahap nk kena sumpah dapt virus la tu....kesedaran org malaysia masih di tahap bwah selipar jepon jer....paranoid x tentu pasal...bab fasaliti subhanallah....kat sg buloh ni je, xdpt handle pesakit yg 2gu turn..sian aku tnguk budak umo 3thn n kebwah terjerit2 ajak maknye balik coz da bosan sgt menunggu..nurse pulak cm bz tapi da way dorg handle very bad....da tau virus ni da menular, tingkatkan la sket fasiliti, kaunter byk sket..tambah doc sket..system tu mesti ader kalu nk control..ini x, aku yg dtg kul 2pm, mmg x nmapk jln la nk test kul bape....huh aku dgn ykin blah, wat pe nk cri penyakit cmpo dgn mcm org yd dgn mcm2 penyakit...ikutkan aku xde la demam sgt...batuk pun tak,flu pun alhamdulilah xde...mungkin d sebabkan aku d quarantine mnybbkan aku nmpak kritikal...bab kata doc yg rawat aku, org yg selsema n batuk yg kuat mmg ada posibility nk kena.....aku rasa kat level aku tu je..sana sini org x sehat...yg tu x kena screening ker????...apa yg penting dlml ms 3 ari ni aku rest...n doa kat Allah SWT agar dijauhkan dari virus ini terutama family aku.....benar la..mungkin kita skrg d akhir zaman.....penyakit menular sana sini......amin jauhkanlah ya Allah.....

bAD days so far....ermm my feeling actually realy miserable n mess...rs x tenteram smlm, myb i keep thinking bout myself..myself? yes myself....after i recite holy of Al-Quran, i totally cured...indahnya ayat suci Al-Quran...cukup menenangkan aku di kala duka...erm gonna change my mood...lets we start from last week, the day that i went away...huh, last thurs, aku dgn yakin nyer ke Purchasing Dept which part of Procument & Vendor dept @ PVD...pe lagi audit org dgn politik yg menebal dlm jiwa,huhuhu ....Nowadays if korg follow blog aku nie, in aug till raya aku mmg bz wiz J-SOx...mamat jepon DMC punyer requirement...aku handle Payable & Purchasing...since aku pair with o-tai J-Sox ni, aku lebh suke brgerak sendiri tanpa d suruh, so dpt la aku show my ability n capability in handling audit task...tapi len lak jdnyer last wik...pagi jumaat aku dok borak ngn dak opis, nk bincang pasal makanan, trkua la statement from 1 of them "org PVD kena H1N1"..maunyer x trkezut berok aku...coz smlm (last thurs) aku dok ngadap hamba2 Allah kat PVD coz da mmg keje aku audit org..adela dlm half day aku kat PVD..muka aku pucat lesu, takut subhanallah aku di buatnya...aku tawakal, tup tap trus ingat pesan mak aku mlm sebelum "pakai topeng tu ms kerja"...masin sunggoh mulut bunda ku..hhhuhuhu..pagi jumaat tu,org opis aku kecoh ala mak bedah....semua dok pandang aku coz aku je yg dari level 4 turun ke lev 2 which PVD situated....x pepasai aku d screening gak..brjalan la aku dgn mask ihsan dari bdk2 level aku....dlm hati tuhan jela yg tau...ntah mcm mn masa tgk temparature, mine was 37.3c...trus aku d kuarantin start fri til sunday....aku trus blk raub dgn doa n solat hajat agar aku bebas dari virus babi ni...trbyng muka family aku coz aku tkt aku jd sebab plak..ikut nasihat doc aniza, jgn paranoid....alhamdulilah im getting better.......xde pape pon....just take it easy n doa byk2.....nie sume kebesaran Allah s.w.t...

About this blog

sharing and listening my deep down inside.......

About Me

My photo
expect....the unexpected....
There was an error in this gadget

Followers

There was an error in this gadget

Cheeky Quotes

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget