SuaRa

Suatu Kepastian.....

XOXOXO....2morro gonna be the worst monday in my life...mood aku cm xde je arini memikir kan sok yg kena siapkan keje kat opis tu...nikmatnyer weekend baru nie...1st aku smbut kedatangan family from dong to telipot....evryday i was alone...biler whole family dtg umah aku yg kat rwg nie...such a remedy and cure for my loneliness....tadi baru jer aku anta dorg blk smpai btg kali...sempat la aku blanja pasa mlm kat diorg,just my 1st sister n her hubby went back to raub ealier than others...sungguhpn gaji blom msk, aku korek gak duit to ensure they 'ill enjoy a great moment in my house...by the way, aku rs nyesal sgt...coz tetibe lak pagi sabtu before kitorg went to kak ana weeding, air kat umah wat hal lak...aku ngn abah cm bese, trus pg kat meter air, then we decide to change the filter..unfortunately, getting worst...air byk kua kat meter...menitis la air....mmg dari awal dlu aku sdr,air kat umah ni kecik,n ada few pipe yg x kua air,mybe da kna block ngn karat...mklumla umah yg aku sewa nie da sethn x berpenghuni...kol la mr wong plumber yg cm sial on that sat.....kata nk dtg,tapi yang ado...kurap aku dok 2gu,plak tu fon aku x pick up...skt ati tol,aku doakan dia dpt blsan yg setimpal since x take full responsible...dlu ms psg meter die da ketuk aku RM200, dah tu psg pipe plastic je,sme smbg plstic,nsb mlm minggu aritu we all dpt la mandi since air tangki nek gak wpun skit..kul 4pg tadi abah da trjg,perot memulas tp air kering..nsb la ade air kat sink...tampung air la org tua tue,sian aku tgk,smpai cont' tido after suboh..not enuff sleap....fuhh dugaan betol...sian kat family aku la,aku punyer la nk berikan trbaik n kselesaan yg sempurna and devoted to them,but what to do...pagi ahad tadi, aku rs xsmpai ati,aku gagahkan jg g cr plumber len,nsb aku kol cina dari bkt beruntung,kol kul 7.30pg,8.30 pagi da smpai umah aku.dekat 2jam gak la die betolkan pipe,tukar pipe yg da sumbat cm cipan....10.30pg,air da ok,dpt la bsuh kain n mandi...baru la ada energy n mood in sunday morning where it was boost tremendously.....alhamdulilah pipe sme da ok....plak tu benda nk jd time tgh2 bulan....kering siot,nsb ada loan family..hehehe....ni aku tgh blues sket....yela from chaos and suddenly become very silent....biler kumpul rmi2 whole family,aku rs happy...dpt gelak kuat2..but now,my life back to normal....keje pagi then blk senja..tapi now aku ada teman baru...my bunny....nama xtaw lagi nk letak per....ilang la sket sunyi aku...aku da stat brckp nn binatang nie..haha cm giler la plak...tapi happy,rabbit ni pun sunyi,coz ibu n adik die kat dong...gua pun sunyi gak...so msg2 ada teman la nie....by the way....thank god 4 the great moments in this weekend....alhamdulilah n life must go on even its quite boring......

0 comments:

Post a Comment

About this blog

sharing and listening my deep down inside.......

About Me

My photo
expect....the unexpected....
There was an error in this gadget

Followers

There was an error in this gadget

Cheeky Quotes

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget