SuaRa

Suatu Kepastian.....


dulu ms kat melaka faiz ni aku panggil gelimatz...hahaha hanya kitorg serumah je kat melaka dulu tau why we call him like that.....tapi pagi tadi aku kol faiz nk mntk tlg...yela aku kat jb lagi outstation...dah tu,surat jubah konvo aku pass kat afie soh amek,pastu afie pass kat aizat...lastly mlm td aizat kol aku,die xdpt amek since keta die meragam teruk...ermmm aku xbole pk dah mlm td...tetibe aku teringat faiz...muncul dlm pala otak aku...haya die je la bole tlg aku since aizat keje kat setiwangsa,faiz nyer umah kat wngsamaju,kat area jusco...so dia je la bole tlg aku amek akn jubah...aku deal la ngn faiz yg sememangyer x byk soal...rasa cm nak timang2 je dak faiz...so tadi aku ckp kat dia in the morning..."faiz ko tlg yea faiz...aku appreciate ko dlm blog"....so faiz untuk ko...tq so much...kau belikan ko souvenior from jb....lagi satu,kesilapan masa aku konvo dip dulu,jubah aku labuh sgt...aku pesan kat faiz amek yg sedang2 je...tapi if saiznya M,takut jadi kebaya nyoya la plak...hahahahah..actually aku dah janji ngn budak umah aku kat melaka dulu,time konvo nnti,aku amek scroll x pakai baju even jubah...sebab body aku ketul2 cm fahrin ahmad...ni dorg sebok nk 2gu time konvo..tapi skang ni kau bkn cm fahrin ahmad lagi....hahaha,cm adunan kuih donut adalah...bile masa la plak nk msuk gym..penah aku cuba skali,pastu badan cm nak demam...org kata demam urat..seksa wooo...dah tobat xmo nk msuk gym...bialah x ketul pun...janji aku heppiiiiiii.....faiz tq again....nyampah plak nengok gambar ni...poyo tol aku...hahah...2 org budget macho


mlm smlm mmg hell....ntah cmner hotel yg aku stay bg memo, air cond kena baiki since dah byk customer complain...yela hotel 5 star tapi service yang cm taik...1st day dtg aku nk abg hafiz dpt blk 911,mlm 2 ktrg tuka ke blk 913 coz air cond x sejuk...mlm td after layan cite keliwon,lyn american idol lak...tetibe lampu blk sme trpadam..based on memo by hotel,process nk baiki tu from 12.00 am till 5.00am...bygkan tido xde aircon...comforter aku letak bawah katil,xde makna wat aku dlm keadaan panas2 nk br selimut...ikutkan kul 12 mata celik g,tapi dah gelap gulita...tido je...tapi mulut aku n abg hafz dok ngutuk hotel ni,hotel mana? brdekatan ngn ansar n sebelah jb convention centre...mmg next time,hotel ni kitrg banned la...sungguhpun dia panel,tapi service cam babi wat per...xhbis marah lg ni,pagi masa elektric dah ok dlm kul 7.45pg aku dlm lif nk amek brg,ntah cmner aku stuck dlm lift kat hotel tu...dah la hanset dlm blk...aku sorg lak tu,tawakal je la..nk aku tekan button kang,takut lif tu terlucut...dlm 30 saat aku dlm lift,kua suara kata "sorry our valued customer power supply has been on" pe kejadah ni bro...aku tgk dlm kul 7.30pg ramai gile org check out...hahah padan muka hotel tu....hermmm aku sampai je kat service centre pelentong,baru nk bukak laptop,mak lela aku as well as my ex-lecturer in jengka kol...suara dia cm cemas,dia trkejut coz she heard im was in car accident...actually slah paham,org kampung aku,nama mamat juga accident n koma skrg kat hospital sg buloh...in same boat,sedara mara mostly panggil aku mamat,so tu yg dia terkejut berok tu..kebetulan dia keje kat rawang,actually bkn rawang tp kuala kubu...sedara mara rawang la jgk...sian kat mamat,mak ckp dia koma,blk rawang nanti aku nk jengok dia...ikutkan kwan sekampung aku dia tu...budak baik,bukan jenis wat jahat...jujur...tapi dah ketentuan Allah...semoga umur mamat (anak pakcik dolah) selamat n dipanjangkan umor...aminnnn..mak kat umah tu sejam sekali fon aku...risau kalau2 apa yg jd kat mamt jd kat aku...aku ckp kat mak,jodoh...maut...ditgn Allah mak....tidor pn bole mati..Semoga Mamat pjg umor....aminnnn...masa gambar kahwin zaki bdk kg aku ni,ni la last aku jupe mamat...tapi he's not in pic.....


ni just nk share story la...aku skang da dpt penyakit...ni sme joe nyer psal...dia yg ajar aku tgk cite lost tape kat discovery channel every tuesday at 9pm...kul 9mlm je kitorg dah trpacak dpn tv..cari port yg best,slalunyer port aku btol2 depan tv...nua kanan,joe kiri..aku tgh2 r...citer die lbh kurang cm blair witch project...rakaman betul2 n realiti...org dlm camera sme mati n tape tu la jd saksi segalanya...dulu 3 weeks b4 cta pasal octopus dlm tasik..adalah group omputih ni br abis high skool,nk celebrate kat tasik..mandi manda la...tukang rakam one of the group la,last tinggal 2 org je dari 5 org..sme kena telan ngn octopus tue...mmg real r...nampak tentakel octopus tu atas rakit yg dorg naik...aku mmg speechless..mmg percaya idup2 r,ada ke octopus dlm tasik??...kalu tape 2 menipu,kira berjaya la dorg tipu aku ngn budak2 umah aku...hahaha...im believe with no exception la...last week cite pasal makhluk kaki tiga yg tinggal dlm hutan amazon,habis sme kena serang,erm pelik gak,aku rasa sme ni logik je wujud since bkan kita je yg ddk kat bumi ni...jin,iblis,syaitan pun idup sama tapi benda yg ghaib ni aku rs xdelah sampai mencederakan manusia cm cite lost tape ni...tol x...aku conclude kan as hidden creatures n yet to b discovered by human...so bile ada lost tape,baru org bukak mata sket tentang wujudnya benda yg pelik2 ni....tapi episod 2 hari lepas,aku xleh terima...nmpak sgt cm menipu n cm agenda kristian nk sesatkan umat islam...cite die gini..ada sekumpulan bdk university g kawasan kubo nak wat ritual penerimaaan ahli baru which newcomer in theirs group...group dorg ni cm jenis bebdk yg pakai bau serba itam,black metal kot...dorg ni seru roh n mntak roh tu buktikan kan kehadiran n budak baru yg nk join group tu ditutup matanya...so kua la makhluk besa mcm anjing mata merah yg really caught on tape la,jelas pelik mahkluk nyer...menyalak cm anjing n seolah2 menuju ke arah group ni....yg nampak 5 org je coz sorg lagi tutp mata....yg pelik nya dlm 5 mint makhluk tue ilang trus,yg tnggal kesan,kawsan terbakar atas rumput kubor...after ritual has finished,newcomer to minum darah n matanya dibuka...siap ritual dorg brgegas blk sbb takut n sekali lagi anjing tue muncul...ikut teori mat saleh yg banggang,3 kali nampak anjing ni,konpom mati..n finally dorg sme mati dlm car accident...yg tinggal pompuan yg newcomer,y die idup,sbab mata die tutp ms ritual n die nampak anjing keparat tue less than 3 times r...masa last video tu...dgn keadaaan kamera tu dah crack (upside down) pompuan kua dari keta accident ditemani anjing keparat tue..hahaha cm lawak lak...masa mula ajing tu appear dlm size yg besa,n last vidoe anjing tu kecik besa anjing blakang umah sewa aku...hurmmmmm??????!!!!!lu pk la sendiri....aaaarghhhhh............http://animal.discovery.com/tv/lost-tapes/site-map.html....


dah lama aku x update blog...cm dah gian lak...bygkan je la,since labor day aritu till now,br aku dpt on9...bkn pe nk bli broadband lum mampu...2gu claim masuk,nk kena 2gu sign GM sampai 2 GM lak...ikutkan hati nk je aku jerit 1 rawang,bila cek aku da ready...keta?aritu nyaris aku dah xpakai keta...akak aku deal ngn dealer kat lipis,tapi time nk sign agreement ngn bank islam jln ampang,aku xdpt g coz aku bz sgt nk prepare sample to JB...at last cancel la booking keta since dealer coz xleh 2gu lama...bole lak dealer 2 nk ugut2 aku...ingt aku ni bangang sgt ke...keje aku pun audit branch,sah2 dia kelu x berbicara,,,invoice da prepare before aku sign agreement...x ke gile...nasib baik dealer...kalu branch yg sah,sah2 jd issue...hurm,ni dah msk minggu ke 2 kat jb...last wik task aku mmg mencabar gile..siang mlm bersenkang bijik mata nk siapkan keje...aku kena la tunjukkan kesungguhan sket,dah aku ni jenis cuak semcm...the way aku wat keje mmg cm cara abah cr mkn...kdg2 aku pk gak,cmner la abah time keje dulu,asik ot je...weekend g kebun...after pension,abah lg kencang,panas2 terik pun g kebun bercucuk tanam...aku ingatkan aku ni jenis yg xmewarisi sifat abah...tapi bile tgk semula,cm legend n legacy lak...aku jenis risau if 1 benda yg kecil x settle lagi...hati x tenang je...dat y aku nk siapkan keje smapai seksa diri sket,kdg2 kalu kat umah dong,aku ni jenis yg pk benda2 yg remeh temeh,benda yg kecik in term problem la aku wat cm kritikal sgt,but ini la aku...sikap aku mmg bjiwa auditor,benda yg small matter dibesar2kan...mudah risau n so on...kat JB ni aku xla smpai seksa diri,tapi after da siap keje baru aku rs lega...dis wik 4 my second task aku da rileks sket since audit sales branch x complicaed cm service yg aku wat last wik....ermm now aku da dpt rs keje bawah team abg.nizam...team laki n adalah "k" bunga yg terselit antara 3 org laki ni...byk aku blaja dari senior ni yg dah kira otai.. dorg mmg slumber n sempoi....nak kata tension dok bwh team abg nizam,xla tp keje cm rilek coz dia mmg x push to be finished early but responsibilty aku sendiri yg rasa keje kena siap dlm ms yg ditetapkan even though bersenkang mata...abg hafiz kata kite kena outstanding depan bos...2 yg aku belaja.....aku hrap sgt next task aku slalu dgandingkan dgn team ni sbb diorg mmg byk experience...hurmm,sungguhpun last wik aku nyer keje mmg mencabar,tapi byk yg aku blaja...aku suke wat yg susah dulu,n last aku wat yg senang...lecturer aku ckp, better kite blaja dgn yg susah dulu...so for the 2nd task in 2nd week aku wat sales branch compare to last wik,service centre n "k" nyer asingment is otherwise....hurm next wik aku konvo..xsabar nk jupe kwn2 lama..tapi sedihnyer lusa nk amek jubah aku xdapt g...nasib ada aizat da great sudi tlg aku...ntah la rasanya afie yg amekkan...wat ever janji aku berjubah time konvo ni...before aku dtg JB ni on 9 may 2009 aku jupa la si afie n aizat...aizat skrg dah nak nek pangkat jd editor kat publishing co die...afie mulut cm cibai lak dah jd manager amanah ikhtiar tapi masih mcm dulu,mulut kalah azwan ali..pot pet org negeri sembilan la kata kan...iwan lak jd lecturer kat unisel btg berjuntai...alhamdulilah,sme da br jaya...ikutkan sejarah idup ms diploma kat jengka dulu...aku la antara 4 org ni yg plg sengal n byk carry paper n drg 3 org ni sme scorers...maklumlah masa dip kat jengka dulu aku lom nmpak masa depan aku...akaun bkn la course yg aku suke..tapi time degree aku pulun habis...baru nampak pentingnya degree dlm idup aku...so alhmadulilah wpun xdpt 1st class,tapi bagi accounting student,dapat 2nd class upper considered excelent...ni la hadiah aku tok family sume....6thun aku wat dip n degree...next wik on convocation,jadi pentas untuk aku raikan kejayaan with family,friends.....by the way....best compliment to Zul,Aizat N Airfie yg byk tlg aku yg dlm kesibukan ni....


pe la cite ngn konvo aku...if ms diploma dulu,aku plg suke wat preparation tok konvo,beli baju,kasut,tie,amek jubah n jupe kwan2....i miss all my freinds...dah rs x sabar2 nk jupe diorg ni...tapi.....aku kena outstation to somewhere region...xleh la bgtau coz for me its too private...almost 3 weeks gak la on 11 may n aku blk ke k.l semula on 27 may which 28 may konvo will be held in uitm S.A...cmner tue..sah sah la aku jd kelam kabut sket,nak uruskan family dtg sini lagi..tapi it's not problem for me...aku suka travel n it's nature of my job...aku xkesah di hanta ke mana-mana coz aku mmg nak cr pengalaman...abang hafiz n kak wan byk tolong aku...diorg ajar mmg masuk dlm otak aku...tq guys...so aku kena pk siapalah nk amek jubah aku...cmner lak aku nk amek kad jemputan n pelekat kerendaan parent...hopefully zul bole la tlg aku...aku mls nk pk benda ni...yg penting aku g audit branch dulu...tu jer....last thursday ada meeting department,actually aku byk idea tapi aku bg peluang kat org2 lama yg lagi arif ttg deprt audit ni....dat y aku cm x active sgt time meeting tu...coz dat time dlm otak aku bz nk cari sample tok branch yg aku kena audit...2 jer...xpelah pasal konvo aku ada kwan2 n family yg bole tlg aku,masalah kecik xpayahla nk diperbesakan...aku selalu ingatkan diri aku untuk tidak terlalu mempercayai org lain dgn mudah...aku byk bercerita ttg diri aku n org lain pada org yg aku baru kenal..and nampaknya ianya makan diri aku sendiri...xper i'm learn from mistake,aku bdk baru kena wat mcm2 experiment...biarlah org nak kata apa....aku dgn hidup aku,n org lain dgn idup dorg!!!!!!just have it yours way....aku sakit betul ngn org yg x amanah dlm rahsia...dan berpura2 dlm apa yg dilakukan...depan ckp lain,belakang ckp lain...ikutkan hati nk je aku sepak muka yg 2 talam tue...yg pasti aku xkuarkan sikap sebenar lagi...get ready!!..


aku masuk opis on 27th april after long journey from northern region for almost 3 weeks...ntah mcm mane bro H tanya aku pasal umah...aku da perasan cm ada muke baru interprem kat runaway,runaway???aku panggil runaway n setengah org panggil highway..cubical aku mmg sebelah laluan yg agak panjang from entrance sampai ujung kat training n HR department...so siapa yg nk ke toilet,kuar,sok sek sok sek sambil jln,aku mmg overheard n observe behaviour org...so aku perasan jo ni...budak legal department and obvious la sabahan dia...bila tnya ttg jwpan aku cm x confirm la time tu n bro H kua statment,seolah olah aku x bagi org sewa,actually bkn xbg,aku nk sgt cari org since ada satu blk kosong kat atas n nua ada ckp nak cr sorg lagi hzmate...tapi aku kena kompom ngn tuan rumah,otai kitorg,mr.nua...since nua kata ok...aku lunch ngn jo cita pasal umah.so aku evaluate la dia ni,alhamdliah bdk nya baik...jujur...sian gak kat jo,dlm 2minggu ni,dia ddk hostel je,plak tu executive actually x bole ddk hostel coz it's only for non exec,dia keje pun naik bas kilang...aku ni xbole tgk org susah coz aku fhm situasi org baru since aku pun baru gak...ptg isnin baru ni,terus kitorg g rawang cr fixture n fittings for joe...so dlm umah aku cukup dgn,Modeller in Research & Dev-Nua....In House Lowyer in Legal Department-Jo....n Internal Auditor in Group Internal Audit Department-aku.....aku selalu la update ngn new design n new product by nua,new litigation case by jo,bab keta n maintanance aku suka tnya nua coz dia mmg arif ttg ni,sport rim,engine...apa bagus,apa yg x bagus coz bdk R&D. ...bagus jgk diorg ni... pasar mlm kat bukit sentosa on petang rabu,meriah jugak...paling best pizza dia...fuhhh kalah pizza hutt,aritu aku beli pizaa chicken mushroom n black pepper...best wooo serious,murah n sedap,"harga warung rasa restaurant"...x caya.???g la sendiri....



uikss,jgn gelabah...penyakit yg aku alami x la mmbwa maut...tapi selama aku hidup 25 thun ni,ni la yg aku alami...dulu ms public speaking kat uitm,nyaris2 aku nk bw tajuk ni,tapi malu lak nk buka pekong di dada sendiri...pe bole buwat,dah nasib badan...hyperhidrosis,hah skrg ni aku tgh rancak ngn hyperhydrosis...meh sini aku cita,kes nya begini,penyakit ni x ramai yg alami...mayb 1 in 1000 people kot...aku byk jgak la surf tentnag penyakit aku ni,the solution is operation bwh ketiak...mak ai,xnak aku bedah bwah ketiak,malu beb...org bedah yg besar2,aku bedah bawah ketiak....huhuhu...let's me summarize,panyakit ni ialah berpeluh yg byk di kwasan tapak tgn n kaki...for your info,aku ni dah register bwh wet hand club...kitorg ada persatuan beb...ingat lgi ms blaja dulu,time exam je,basah paper aku...sebab tgn berpeluh cam cipan..malu nyer la,basah pun dekan jugak ehehehe..nak nyer time salam ngn org...x pelik ke org bile salam ngn aku yg tgn sejuk ni...cm tgn amfibia dan seangkatan dgnya..huhhhuh...kerja cm aku ni byk brslam ngn org...dlm family aku,aku n akak aku yg sorg ni jenis yg wet hand...mayb keturunan kot...hah anak buah,izzah pun jenis yg wet hand gak,dia slalu ckp,tgn die licin dlm erti kata lainnya,wet la tue...bebudak ne tau sgt,aku detect budak ni since die tadika lagi,now she is standard 3 dah...hurm,bila bersalam ngn org,aku mmg malu,mostly diorg lap semula tgn kat sisi seluar...kecik nya hati aku...kalau bole aku nk pakai glove...ni kalau tgh bz,tgn aku mmg basah tahap waterfall,tunggu masa nak kena electrical shot during guna laptop n pc...hurmmmm...dah nasib badan...terima je la...byk website aku bukak coz nak share ngn teman senasib...especially Deric cheong,Precident of Wet Hand Club Malaysia yg byk bagi info kat aku....jgn xtau ramai jgk malaysian yg alami penyakit ni...ingat lagi,aku pernah bersalam ng seorg client masa praktikal dulu,x sangka dia pun wet hand,so kitorg tersenyum antara satu sama lain n make conclusion silently...aku rasa geli bila tgn dia lembap..so cam tu la org lain rasa terhadap aku...hyperhidrosis ni byk jenis,palmar,plantar,facial n axillary...aku jenis palmar hyperhidrorosis which excessive sweating on hands and also palmar hyperhidrosis which excessive sweating on foots..axillary n facial bkn jenis yg aku alami,dulu masa sekolah rendah,ye aku facial hyperhidrosis which berpeluh kat kwasan muka...nowdays x dah,selamat aku...axillary alhamdulialh bkan jgk jenis yg aku alami,ni yg jenis org yg berpeluh kat ketiak yg bikin bau hampehhh...cukup la yg 2 jenis tadi je...2pun dah cukup bagi tekanan kat aku...huhuuhu...nasib baiklah bukan axillary hyperhidrosis,ada aku detect org kat ofis yg ada jenis ni,muka cantik molek,tapi ketiak bau hampeh..pakai la perfume paris hilton ker,bau nya tetap yang adooo...laki pun ada yg busuk,aku bukan jenis yg menyebelahi sebelah pihak je.!!!tapi kan pompuan suke kutuk lelaki kuat berbau,x sume laki berbau,aku jenis yg particular ttg perfume n deodorant ni...ada member kat department sebelah yg sedap mulut kata,x suke makan kat kafe dalam dalam,coz byk laki yg bau busuk,tahukah anda,pompuan plg senang nk berbau coz hormon you all mudah menghasilkan bau...dgn pmpuan aku alert sket,time serkup rambut yg x basuh bebarapa hari n bau ketiak ala2 bangla, pesan aku kalau nk cakap tgk la kanan kiri,yg depan ko ni pun yang namanya berhujungkan BIN....lu pk la sendiri...

About this blog

sharing and listening my deep down inside.......

About Me

My photo
expect....the unexpected....
There was an error in this gadget

Followers

There was an error in this gadget

Cheeky Quotes

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget