SuaRa

Suatu Kepastian.....


Pagi tadi after suboh aku dpat sms dari AIMI....dimaklumkan kepemergian ayahda tercinta kepada sahabat seperjuangan,iaitu balkish...semoga roh arwah ayahdanya dicucuri ALLAH hendaknya...semoga balkish @ mama dapat menerima kenyataan dgn tenang....kerana setiap yg idup pasti akan menemui ajal,cuma cepat atau lambat shja...kita yg masih punyai kedua org tua haruslah bersyukur...doakan kesejahteraan mereka dlm solat,pjgkan umur n sepertimana mereka menjaga kita sejak dari kecil...aku selalu bygkan,jika aku ditempat balkish...aku la org la yg plg sedih dan kalau bole tak bicara ttg kematian...aku takutkan KEHILANGAN...kerana bagi aku KEHILANGAN lah yg bole menghancurkan aku...ya Allah pjgkan umur kedua org tua ku...ampuni dosa mereka dan bahagiakan kami sekeluarga...buat balkish n family....salam takziah buat kalian...life go on....maaf tak dapat hadir....al-fatihahhh....



heh....hari ni plg penat dlm sjarah idup aku...struggle nk siapkan n update all paperwork n report...kak wan,assitant manager dtg review what we have done for 3 weeks' assignment...aku la yg plg bdebar skali coz dah sah2 la kerja aku yg plg byk silap...nama pun bdk baru,ada la kslahan yg bole dimaapkan...xkan la nk expect 100% dari staff yg baru keje xsampai 10 hr pun,tup tap tup tap da anta g outstation...people make mistake n learn from it...berpinar jgk la mata kau ngadap lap top spjg ari nie...kak wan byk ajar aku selok belok audit ni tapi wlpun aku dah blaja tapi msh serabut lagi...input main padat je...asra n eda jgn ckp la,laras bahasa diorg dlm wat report dah thp expert la,aku ni harap english uitm 2 jela...not too late for me to learn everything that i'm deserve to...hurm wpun keje da siap,tapi blk opis nexwik aku dah dpt bygkan report yg belambak n futher work yg aku kena wat since adalah service exec kat branch northern ni trip to japan,incentive jual acessories keta...bestnyer,last wik diorg g macau,so byk jgkla evidence supporting doc kena 2gu die blk dlu...2 xcampur g ngn admin exec yg lagi sengal,xsimpan doc yg aku nak..so nexwik kena aku ngadap account department yg sah-sah x suke nk lyn auditor ni...aku ni org baru,lagi diorg pjm mata kot,aku bkn apa,mulut aku ni boleh thn gak,sebakul dia mrah aku,seguni blk aku balas...tapi aku doa sgt,semoga aku thn la dgn mereka2 yg kat HQ tue yg anggap auditor ni mengganggu idup jer....heh,tadi ada cita best,otak aku mmg focus habis la nk update report tghari tadi...ntah mcm mana,org kuat service operation dtg northern kononya nk observe ala-ala naz ahmad n michelle melodi...aku mmg nk elakkan diri tapi dah diorg ajak mkn sekali,group senior aku setuju,xkan aku nk elak...mampu ke aku nk kata x?org service operation ni kira org besar2,bole plak diorg tau aku staff baru masuk since dapat email dari bila report duty awal bln 4 aritu...diorg ni punya minded,jgn ckp la, xterjangkau dek akal la...biz minded n think out of box,aku yg kat meja mkn tue,sengih2 je la konon2 phm sgt apa yg diorg borakkan...dlm hati,cepat la blk branch,nk cont'keje yg belambak....berbtg rokok d bkr utk merosakkan paru2 yg pada aku tahap nk bunuh diri r...tp pemikiran aku blom sampai ke thp mcm tu lagi,mksud aku minded diorg yg betol2 memandang kepada profit n strategy...dlm otak aku,cepat dpt claim,dapt gaji,beli keta,bg duit kat mak abah,keja betol2...tu jer beb...hurm sempat gak r aku kena buli ngn diorg yg besar2 ni...aku kena nyayi lagu company smbil goyang2 depan die nanti..aduyaiii,mati gua beb..aku da risau ni,lagu company aku xtau pun since baru keje,ada lagu ke company aku...kat tv xkua pun...mati la aku..lantak la mls nk pk....mntak2 die lupe n jauhkan la aku terserempak ngn die kat corporate building....ada ke staff baru kena cmni....tension2....kalu nyayi pgg mic aku xmalu,da bese pun nyayi time dinner,tapi nyayi depan org besa2 ni dgn gaya membodohkan diri,mmg aku aku xsuke...lantakla mls nk pk...mintak2 aku d jauhkanlah dari benda banggang tahap sial ni...huh....



ni la dream team aku...diorg ni byk aja aku ttg selok belok dunia auditing ni,baju merah cm amoi tue eda n tudung coklat tue asra..time ni shopping kat pekan rabu...ntah kenapa la uitm melaka x amek paper internal auditing compare to others branches...setakat ganti subject internal auditing ngn risk management pada aku cm x significant..aku lebih nampak internal audtg most important compare to risk mgmnt....subject risk ni syllabus jgn ckp r,student akaun xsuke mmbc sgt...bygkan ada 25 bab to read or erti kata lain 25 bab kena pulun...hehehe nk kongsi skit kes kantoi...bila ingat subject risk,org yg muncul dlm kepala aku ialah Puan Yang Chik,lecturer aku...org baik n selalu igtkan kita ke jalan Allah...aku ingat lagi everybody kena present related to risk,so ramai la plh tajuk yg best2,aku plak ddk row blkg,so aku xde choice trpaksa cr yg lain coz bole sm ngn student lain...yg aku ingt time tu piah wat risk of wearing high heels,in fact dia ni mmg suke pkai heel,pastu ada lagi yg wat risk of smoking,risk of not taking breakfast la n so on...aku 2 3x jgk tuka tajuk,last aku bulatkan hati wat risk of paracetamol since kakak2 aku sme bergantung ngn paracetamol ni,nak nya along aku,keturunan darah tinggi n panas baran beb!...bygkan xda preparaion lansung coz weekend 2 aku blk raub,kak ita my cousin kawin during that time...ahad blk melaka n pagi isnin present...aku actually cuak,tapi classmate nampak aku cm xcuak lgsung n look relax n cool...tp dlm hati tuhan yg tahu...aku ni suke present n enjoy time present,aku bole nmpak selama aku kat uitm melaka,members of floor xpenah kelip mata pun time aku present,dat the ways to make people enjoys with my presentation,masa present risk of paracetamol aku enjoy n clsmate too...pn yang chik johari pun sma,senyum je at the back...hah,blk smule kat kes kantoi,oleh kerana risk ni byk topik,time test kitrog whole class sepakat satu kampung untuk bw toyol...huhuhu,aku nyer class-6B test on morning,n 6A test after lunch...so kitorg give n take la,aku whole class prepare hanset msg2,nak sms bdk class A tnya jawapan,msg2 ada cara tr sendiri la,fiza bdk dekan class aku pun buka hanset,ni kan pulak aku n da rest...aku sms khairul,n on same time si baha pass kan aku hanset die after ardi(class A-raja toyol & kua awal after paper) type answers via sms...brkongsi la kitorg..nk d jdkan cita,majoriti la meniru,tapi ada jugakla yg sorg dua xnak tiru...aku ni mdh ikut org,so Allah nk tunjuk kot,apa yg aku wat ni salah,time baha tulis jawapan section B based on answers dlm fon aku,dia letak atas meja n wthout realising puan yang chik menuju ke arah aku tanpa sempat aku simpan fon dlm poket...si baha pun sengal,ada ke patut masa die letak fon atas meja aku tu,tgk2 la kiri kanan dulu,n makesure fon tue dlm keadaan natural and not in sms mode,so puan yg chik baca la apa dlm hanset aku tu...classmate yg lain lagi la pucat,takut terkantoi sama,nasib puan xmarah tapi perli dgn nada gurauan...makan dalam beb,pas test aku mintak maaf kat dia,alhmdulilah lulus aku paper die...before this aku xpenah bawa toyol ni,pada saat n ketika itu je aku tiru...hurmmm kes kena kantoi....masa dinner part 8 dulu,puan chik tetap mesra dgn aku coz agknya byk2 sudent aku la yg plg dia ingat...dia penah kua statments,"saya doakan najib berjaya".alhamdulilah berkat doa puan,saya dah berjaya tapi prjalanan masih jauh lagi...terlalu awal nak meramal apa yg bakal terjadi....semoga all lecturers in kampus bandar melaka dirahmati ALLAH...balik semula ngn post title aku,gadis melayu...bila berjalan jauh ni,mula la hati aku ni terpaut ngn gadis utara...siapa? rahsia beb,aku dah jatuh hati ngn kelembutan dia,suara dia mmg menepati citarasa aku...asra n eda je yg tau so far.minah 2 eko ni dah muak tgk aku yg naik angau...ala,minat je,xdelah sampai nk ngorat ke,hape ke,hanya minat je coz aku rasa xmungkin la dia minat kat aku ni,lagipun kitrg jauh,aku ni kalau kata minat xsemestinya aku nk kawin ngn org tue...minat sahaja,dun get me wrong....tapi terbayang jugakla kalaulah aku couple ngan die,shuttle bas pahang ling siong la ke utara..huhuhu..tapi as an internal auditor,aku tetap independent, highlight the issues is my my priority...xkan ada apa pun yg boleh impaired my situation...walaupun dia cantik, byk gak aku tibai dia dlm report aku......hehehehehe...issues n cari slah org-my career's nature!!!!

3 hari lepas,i move 2 another hotel somewhere in northern region...hurmm mcm2 cite aku dgr psl hotel yg haunted ni,ms kat opis aritu byk gak hotel yg kena stamped:HAUNTED, tapi nk wat cmner,dah panel hotel kitorg ...hurmm da nature kerja aku akn travel and ddk hotel sorg2,so benda ni jgk la aku kena face...jgn la ingat hotel yg tersergam indah,bertingkat2 mcm aku ddk ni free from tutttt....aku ni nk kata berani pun x jgk,nk kata pgecut pun x jgk beb...mana2 hotel pun haunted tapi aku nk share something ngn korg hahaha...jeng jeng jeng....last wik ms 1 week aku kat 1st hotel,aku dpt floor 15th...blk yg besar,katil queen n penghuninya sorg iaitu aku...sorg ker????wallahualam...blk aku 1518..so dr lift,aku kena jln jauh ke blk ke 18 n sepjg jln tula keseraman yg xterhingga menerobos bulu roma aku...bygkan lah,dgn lampu mlp ala2 romantik kononnya la,nk menapak ke pintu blk tu,mcm2 cita seram muncul dlm pala aku...watnyer tiba terjongol benda alah tue,x ke pengsan aku beb...bila msuk blk aku da rs selamat sket...bygkan jela selalu aku blk hotel pukul 8mlm,kdg2 pkul 10mlm,seram nyer jgn ckp la...ada la somebody ni nk cita something kat kitorg pasal hotel ni,tapi nk cita after kitorg check up,bole x bygkan citanya apa ek...aku dlm hati menyumpah xsudah,ingat aku ni bodoh ke,xjangka cita apa yg bakal kua dari mulut dia tue....asra n eda kira selamat la,entitlement for accomodation diorg gabung dua,so dpt la ddk 2 org...aku ddk la sorg...bila time solat aku kuatkan bacaan n bykan azan dlm blk...tp la if org sebelah blk yg dengar aku azan,diorg pulak la seram...huhuhu...sambung blk kat cita aku td,second hotel ni aku baru ddk 3hari n 5days remain before we left...situasinya berlainan dgn 1st hotel td...aku dpat blk404, eh cam title BLOK 404 lak,adakah ianya kebetulan?...so ms check in aritu,aku happy sket coz dkt ngn lift n no need to travel till end of the floor to reach my room...aku dpt 2 katil single,tapi ddk sorg...seram gak beb,sebelah lagi ni saper nk baring bro!...so aku baring both katil,ms tgk tv katil kanan..dah agk2 ngantuk brg kat katil kiri lak...hurmm nk dijadikan cita,ada somebody ni mentioned kat kitrg,kat floor atas,5th floor ada chinese terjun tiruk recently...aku lak ddk tingkat 4...setingkat jer bezanya...so far alhmdullilah,aku selamat n dilundungi ALLAH S.W.T....jauhkan la aku dari gangguan jin,iblis n syaitan..ada quest ddk 3rd floor nmpk entiti dlm toilet...bygkan jela time aku dlm toilet,toleh kanan,toleh kiri,nk melepas pun xsenang...jauhkan la aku..abg long aku anak murid harun din,byk jgk la dia ajar aku bc ayat2 nk lindungi kita dari gangguan ni,kdg2 aku lupa nk praktikan....actually time pagi cmni jer aku berani nk cita,mlm nnti jgn hrp la....tido pun pukul 10mlm,n star movie yg tgk aku 24hrs,bkn aku yg tgk tv...hahahah aritu aku terjaga nk kencing kul 12a.m...bole pulak star movie tyg cita hantu....cis kuang asam btol la....xsbr nk blk rawang...dah rindu gak kat anak2 abg pit...aritu lepas jg la rindu bila dpat ckp ngn darwisy n amar on phone...abg ckp,bdk ni asyik tanya pasal aku jer...insyallah pjg umor kitrg jumpa...raub???lagi la aku rindu,abah mak n da rest....labor day aku blk kg.......






Otak aku sbnarnya da berat ni...tapi aku spend gak time to update my blogs eventhough xbyk followers hehehe...blom glamor kot blogs aku ni...xpe2 slow2,org klate kecek,koho koho la wei...kecek klate ni...ingak kat mek ya,ore royak dio dale pante lo ni...sihak la anok mu mek...aminnnn...byk gak vocab klate aku ms kwn mek kat AIM Consultancy dulu,kiaorg mmg kamceng,perangai pn sama...gelak smp lemah bdn hahaha...mek ni bego sket...mls nk ingat kes plg lawak secara xsengaja dulu, merah muka aku..plaknya mek yg perasan...korok mu mek...hehehehe...jgn maroh deh,gugha ja nge mu...sentuh pasal viva hitam, time nmpak viva kaler hitam terus aku tringat kat bestfren aku kat melaka,zulkamar...actually on the way nk blk hotel,aku trserempak ngn viva kaler tue,trus trlintas muka zulz...tup tap ms nk dinner kul 6.30 mamat ni kol aku...byk gak yg kitrg bualkan,dah lm xjupe....dulu ms kat melaka, kemana dia g,aku ikut je...haha,g umah akak dia aku ikut,dia g photostat kat blkg maybank (kampus bandar,kedai photostat yg usang)aku ikut,dah wat cmne,aku suka brjln beb...sebab zul la aku byk rapat ngn lecturer sbb dia rapat ngn lecturer,pn afida n geng n sume la...teringat kat lecturer kat melaka,semoga dirahmati allah semuanya...puan aisyah n miss vanni selalu aku ingat...kitrg ada hobi tau,every weekend je g giant coz giant blakang umah je,rasa sume tester dlm giant pastu berlakon nk beli,zulz jnis malu2 tapi aku ni jenis xmalu...aku doakan zulz dpat kerja yg bagus2 sebab dia ada karisma jd org yg berkerjaya profesional...mintak2 dpt la dia jd tenaga pensyarah muda,aku xlayak...aminnnn...tutup pasal zulz...ni nk buka lak pasal budak2 umah aku,faiz,ardi,baha,purdah n adha @ bij ms kat bachang dulu...aku kalu kat umah sewa dulu suke kacau purdah sbb bila time kutuk ngn lawak,dia mmg thn telinga n senyum je hahaha,2 yg best tu,sekali kua loghat nogori with gigi polident dia tu,naik sebak aku gelak kan dia...faiz ni xbyk songeh,tapi plg aku ingat ms dia silap order mknan aku,aku ode mee kungfu kat kedai yg kitorg rasa dia rebus underwear dlm periuk coz mkn kat kedai sedap,bila tapau hampeh...spender pn spender la labu...masa silap tu obvious la wajah kesal dia coz aku trus rebus maggi n mkn ngn diorg...bila ofer aku xnak,bukan merajuk tapi muka tebal mknan yg aku tunggu xde...isk isk isk...sebut ttg baha,aku tringat herbal life dia,hehe actually aku brjaya pengaruh dia mkn byk,haha coz xbole beb tgk baha kurus...jeles r beb...dia ni bab ketawa bagi la kt kitorg brdua,dia soprano aku lak fasato..harmoni jadinya...plg best ms kat jusco ayer keroh,kitrg cm sawan gelak xtentu pasal,kdg2 benda yg minor bg org utk gelak,kitrg gelak cm cibai....ardi?hahah aku plg suka kco dia ni,ardi ni aku geram pasal apa tau, dia mls nk wat keje,sebab dia ingt aku n zul ada,so bole la lpas tgn,so kitrg amek inisiatif wat xtau je ngn sampah dllm umah,smpai berulat smpah br la buang...bila kitrg mlas,rajin lak dia...ermm dia slalu gak belanja kitrg,big apple plg aku ingt...mmg igt kawan dia ni...dah pakai pesona dah pun...pusat n syiling 1sen...hahaha sinonim ngn dia...adha lak kaki sepah,bukan sepah rj lawak 3 yea...gelas atas tv,plastic mknan kat tmpt kasut,biji rambutan dlm blk air,dlm kasut pn ada,bekas roti atas sofa...byk g r...chupa chup...hahah sinonim ngn dia...7org dlm 1 umah mcm2 kepala n behaviours...tapi sume kenangan yg xbole aku lupakan...indah beb....hopefully kita dipanjangkan umur n dmurahkan rezeki,xtau r aku antara kita ni saper yg kwin dlu,ne tau zul dlu ke,ntah2 aku,hahaha...confession nie, masa nk brpisah dulu,aku sebak beb tapi ku tahan jebat.....control hodoh ku ini...


hurmmm...dlm ms 2hari ni byk benda yg aku fkr....personal problem yg betul mguji aku but not regarding my job...so far aku xrasa tension kerja eventhough i'm still learning with eda n asra...tapi personal problem aku ni melibatkan byk org n kalu nk ikutkan aku ni bolehla diibaratkan mcm pelakon pembantu yg menghidupkan lakonan heroin dlm sbuah cita...tanpa aku, xidup jln cita...pelakon yg lain2 masih org yg aku kenal, org terdekat lagipun...watak antagonis? dah tentu org yg akan menganggu hidup heroin...aku? dah tentu la berperanan BESAR utk selesaikan kes ni...director dah kol aku utk miankan watak tapi skrg blom bole acting sbb outstation jauh...producers kena jg hati dlm kes ni sbb producers penuh dgn harapan tgg,xda pr...tapi pada aku, aku biarkan heroin acting dulu coz aku lbh kenal siapa heroin yg sbnarnya, aku yakin heroin bole selesaikan mslah sendiri terlebih dahulu...producers n directors jgn terlalu mendesak,nanti heroin fed up n lari ke produksi lain...aku sbg pelakon pembantu sentiasa akn mgikuti prkembagan heroin kerna pada aku, i'm deserve to take any action in advance her best interest...idup mati aku hanyalah utk heroin2,producers n directors....semoga ALLAH S.W.T. mempercepatkan kerumitan ini kerana aku panjatkan doa dari kejauhaan...alhamdulialh n syukur atas dugaan ini....ALLAH menguji hambaNya yg cekal hati....kembalilah ke jalan Allah kerana sesuatu yg berlaku ada hikmahnya....mungkin selama ini kita lupa padaNya....CUT!!!!!!.......

perghhh...title post aku agak poyo...isu aku skrg ni pasal jodoh....rasanya bab bab jodoh ni aku paling sensitif, sebab pak karim yg jadi tok guru aku time mengaji dulu x hbis2 tanya pasal awek aku...terpaksa la aku propa kat die yg aku da ada awek, nk kata xlaku, laku je beb, bersusun tue tgh pending tapi aku ni fussy sket ttg pompuan,mayb sebab aku ada 4 org pompuan kat umah tue,so itulah yg buatkan aku agk cerewet, nak kata aku high taste, xjugak sebab ciri2 yg aku nak blom ada...kalu bole dia mestilah keje cikgu sebab aku ni auditor, keje outstn xtentu masa so bolelah die luangkan masa jg anak2 aku kat umah...contoh terbaik aku,abg taufik...he is family man...aku nk sgt dikurniakan keluarga n anak2 yg comel, hurmm soal jodoh ni aku serahkan pada Allah tapi doa aku biarlah yg mjaga aurat, pandai mengaji, sygkan family aku especially ngah aku...kalu bole dia mesti pandai amek ati ngah....aku mmg x pelik kalau pompuan skrg lambat kahwin, aku bukan nk kutuk laki coz aku pun laki tapi laki skrg kebykkanya nak exploit wanita je,aku slalu doa biarlah akak2 aku dpat lelaki yg yg bertanggungjawab dan bukan laki yg putar belit, kejap gali minyak,kejap nk g dubai, kejap nk brhenti keje..laki mcm ni mmg nk mkn penumbuk aku,i wish to talk with him face 2 face....i take full responsible pasal jodoh akak2 aku, aku da rs brtanggungjawab since aku dah bkerja ni...nama pun wali,bukan wali songo...balik semula pasal laki yg nk exploit pompuan ni, ada la org kat opis aku ni pompuan r yg skang ni dok kena keja ngn bank coz jd guarantor ex dia...hurmm ni dah jdi contoh,yg kat luar tue byk lagi nk discovered..i'm love n concern to all my sisters,that why aku kena amek tahu sket...mana2 yg nak propose diorg,kena jupa aku dulu,biar aku audit lelaki-lelaki ni dulu..kena jawab soalan-soalan puaka aku dulu, pass requirement bole proceed......tapi bila naluri kita sendiri dapat judge ketidakjujuran sesorg, better putuskan je...hurmmm alhamdulilah semuanya berakhir,and aku xperlu fikir pasal lelaki yg berpotensi nk exploit kemewahan wanita....aku? selama aku hidup ni xpernah aku menipu pompuan, klentong ke, kaki pow ke, sebab aku pikir mak,long,ngah de n win semua pompuan, so menipu pompuan kat lua tu samalah jgk aku menipu perempuan-perempuan dalam keluarga aku....u got the idea there? itulah caranya aku appreciate the word of "WOMEN" dlm idup aku n aku rasa sikap aku ni la yg membuatkan "A" jatuh hati kat aku dlu, tapi kes "A" ni berlainan bcoz aku nak get along dgn dia n dia pun dah nk get along ngan aku tapi bole ke pulak dia xsampai hati nk break up ngn ex dia coz selama ni "A" xjatuh cinta lansung kat ex dia tu n she pretend n tunngu rasa cinta itu...almost 3years she tried to build a feeling but it didn't works....so patut ke aku nk serius ngn dia...konsep aku ni langsung x sama dgn tanggapan aku terhadap almost guys in the world...ni kira mcm aku lak kena tipu ngn "A"..."A" ni cantik n mmg taste aku tapi nk wat cmner, pandai masak favorite aku,spaghetti bolognise..xsangka lak most beuty girl cm dia bole jtuh hati kat aku yg hodoh ni ...terima jela xda jodoh kot..dlm laptop aku ni byk gambar dia, coz her memories still with me...dah2 aku xnak pk...skarg keje cari duit,beli keta,anta mak n abah g mekah...kalu bole nk bawak ngah sekali,umrah kot....duit tbung haji diorg tu dah nk ckup dah tapi aku nk tambah lagi sket....aku plan tahun depan diorg dah bole pegi dah...



According to planning, i'm suppose audit the head quarters but ntah cmner bos change her mind,aku kena g branch for quite long,almost 3weeks la...1st time trkejut la jgk,baru 3hari keje dah kna g outstation kat utara plak tu...tapi aku syukur kpd Allah sbab aku bole speed to learn evrytg coz aku dah predict next assingment forsure bos dah lpskan aku audit sorg2, so far dah byk aku blaja n learning process in progress....futhermore aku je staff laki yg single n available,so i don't mind la nak anta aku audit branch kat mana2 pun. ermm nsb baik la aku ditemukan dgn my dream team, bdk pmpuan 2org yg happening, asra n ida yg kepala pun lbh kurg aku gak,dorg 3thun da keje so mmg byk diorg ajar aku, thanks lot...aku ni cepat mesra ngn org,lg2 pompuan sbab kat umah aku majoriti pmpuan,so xde la malu sgt.. lgpun beza umo kitorg setahun je,nsb la ada geng yg muda remaja sebab kat department aku ni ramai yg kertu,so rsnyer pyh sket la aku nk rapat,aku xpandai nk kawan ngn old people ni,so skrg aku dah tergolong dlm group yg dlm area 24-26 la...actually aku ni mmg suke travel,bila dpt tau aku kna g outstation,excited beb...huhuh..tapi yg plg excited tau sape,sah2 la abah n mak,habis satu kampung diorg cita,ank laki diaorg dah g outstation,hurm bab ni aku xmau comment sgt,biarlah tu jela cara diorg nk express rasa happy diorg,abah smpai skrg x pass lagi sebut audit,berbelit lidah..huhuhu,xsangka plak bila outstation, claim nnti agak lumayan,so aku rasa dah kukuh sgt la if aku nk angkat myvi bln depan....bila outstn dgn keta sendiri lagi lumayan,alhamdulilah rezeki mak ayah n family...so dlm ms trdekat ni blum lagi la nk terfikir soal kahwin,nak kumpul duit byk2 dlu, klau bole nk anta mak n abah g haji dulu...aminnn...sambung cita smula, dulu masa aku praktikal kat AIM CONSULTANCY kat wangsamaju, teruk kena perah tenaga,korg bykan company AIM ni bg duit mkn 7hari RM60 je...tido lak kat budget hotel in johor yg jd pusat maksiat...tapi tu kenangan yg byk mgajar aku utk trus jadi kuat,apalah cita k.cfa,k.mimi,k.rina,mek ya,nana,wan,za n da rest...compare tu company aku skrg,puihhhh!!!jauh beza beb...executive benefits yg aku dpt,alhamdullilah n entitle for 4stars hotel,ni hotel yg aku dok skrg ni,jauh beza dgn apa aku lalui dulu, bill to company....masa kcik xpenah aku g hotel but adalah skali ms tadika,itupun umah tumpangan....bila akak2 dah keje,barulah aku merasa tido hotel, rasanya hotel grand continental kuantan my first hotel kot, masa tue kitorg whole family tdo sana bcoz nak hantar my sis futher study kat maktab ampuan afzan kuantan,nak tersenyum je rasa time tu...thanks 2 all my sisters for giving me chances to feel what we are deserve to...by right, aku tgh plan dlm ms terdekat ni nk bwk family aku g langkawi for holiday....nak balas jasa dorg yg byk berjasa dgn aku... sleepy ZzzzzZZZZZzzz




xtau plak aku yg my company ni apply japanese working enviroment....sampai ada kempen ahaio gozaimas,very interesting...dtg lambat je 3x kuar notice trus,bagus2 coz if company tempt aku parktikal dulu dtg office suke ati je...nk tergelak juga ingat 1st day kat dining room bila aku sorg je x angkat plate after mkn,sebab kat sini pinggan mangkuk kena angkat sendiri n put based on label,fork,glasses n all that...nmapk sgt aku bdk baru tambah lagi ngn temporary id card...next dapat la kad aku,so xpayah la nk punch msuk n keluar tumpang org...masa ice breaking aku introduce by my senior exect to all department members tapi xsume la,mane yg dkt2 jer la...dorg 4sure ingat nama aku tapi aku xbape nk ingat coz ramai sgt,boys aku ingat la coz x ramai sgt...terkejut jgk coz ramai org kat depart aku,2 xcmpur lagi department lain....masa aku ikut k g cari documents invoice kat parts depart (kena drive from corporate building)....dari nampak corporate buliding dari jauh very giantic,mmg besar beb,cm nk tersedih pun ada gak,coz xsangka dpt keje kat sini...tapi bile ada kat department rasa cm kecik je plak yela aku bole access floor aku je so far,id card blom dpt lagi...pe yg aku tau,intrnal auditor ni org xbape suke sgt,yela cm menyibuk je...tapi kitorg hanya menjalankan tugas,nextweek first task, audit QC department ngn hafiz yg bnyak sgt ajar aku flow internal audit ni....thanks lots


fuhh...lot of stories to be shared...hehehe,ingatkan mlm semalam nk on9

n update blog,tapi kul 8 after maghrib nak flat very sleepy n tired...nasib baik corporate sector punch out at 3pm coz mlm semlm ada dinner..hip hop n elegance,ikutkan ramai yg ajak pegi tapi minggu ni byk hal,kena blk raub anta kereta awin, umah mak long ada kenduri n last thursday De Tun meninggal...ikutkan rabu aritu me n a.pit nk jenguk arwah kat hospt sg buloh,tapi arwah dah bwk blk ke Dong....entah mcm mn,ms arwah dlm prjalanan ke raub,org kampung silap dengar kot dan kubur sudah di gali...kecoh sekampung pada ketika tu arwah hidup lagi tapi kubo dah digali....mulanyer kitorg melenting jugak tapi bila pk smula,yg kat kampung pun sume org2 tua,so no wonder la....back to our issue,puncak jalil oh puncak jalil!!!!ptg slase aku drive dari giant bt caves after antar abah,mak n ngah pada kakak,De yg tunggu kat sana...that time my cousin xdpt jemput coz outstation,thank god ada jiran die yg bersh pyh 2gu aku kat petronas dpn ijn...so follow la keta die,100% focus kat keta abg nazri...tkt2 terlepas keta die hehhee,penat dari raub jgn ckp la....from kl 6.30 sampai umah kul 8...mak aih,jammed jgn ckp la,tension dlm keta,kalau setakat raub kalau time je jamm,tapi byk lubang bole tembus...sampai umah my cousin,penat ilang after aku disambut dgn budak yg comel2 which my nephew,4 org...kebetulan aku mmg suke bdk,anak bongsu la katakan,dah 2 blom ada anak saudara lagi....plg ramah ialah darwisy,dia yg tunjuk bilik n bathroom...yg palg kecik nama amar pun lg comel,berisi nnti aku upload gmbar dorg ni later on....ermmm,pagi rabu till friday,wake up at 5.30 coz nk g keje kul 6.30 am...org kata ni la culture org kl nk g keje,myb aku kena biasakan culture ni....bile msuk office rasa penat sgt,coz xckup rest n tido bcoz penat dari raub campur plak jauh travel dr puncak jalil ni....thank god...dah dpt umah sewa,dok dgn budak research n developement,Nua 2 thn tua dari aku...bdknya baik in appearance n very honest,so aku x pk pnjg sgt n trus decide nk ddk ngn die,b4 this die dok ngn anak buah die yg sebaya dgn umurnya...hahaha lawak gak sama umur...yg bestnyer nua ni,mmg x berkira,dlm umah dah ada tv all fixtures n fitting juz tilam n baju je...kitorg plan nak beli freezer lak,aku da tanya nua n mintak permission nk bwk arnab,nasib nua x kesah coz die pun suke pets,ikan..byk akuarium dlm umah tue....ada astro,mcm2 ada...so nnti kitaorg share la sme pembyaran...by the way aku terima kasih sgt kat abg pit n abg nazri n kak ana as well yg byk tolong aku...bilik tido aku kat umah abg pit siap ada air cond,very condusive...kdg2 segan gak sebab layanan dorg suami isteri terhadap aku mcm adik sendiri...aku da anggap abg pit cm abg kandung...jasa mereka tak akan aku lupakan....weekend mayb aku slalu lepak kat puncak jalil,nak main dgn anak buah aku tu..da bp hari janji nk bawak g taman,mcm ne nk g tmn,blk keje kul 9mlm coz usually from rawang to puncak jalil aku sesat,nasib la ada abg nazri n afie yg jadi co driver on phone...dalam HOTfm slalu aku dengar,"trafik perlahan dari jalan kinaballu menuju ke jalan parlimen dan susur ke jalan loke yew" ha jalan ni la aku lalu time sesat...nk meraung pun ader,huhuhu coz minyak keta da kering...alhamdullilah sampai juga ke puncak jalil tapi dlm kwasan puncak jalil tu pun aku sesat lagi walaupun dah 2 hari aku kat situ....huhuhu,bayk sgt perumahan la,aku sesat smapai LDP...huh,balk umah abg.pit aku tido cam balak hanyut...tapi kepenatan dah berbayar bcoz smlm aku bertolak dari rawang kul 4pm,smpai raub kul 6pm ikut genting...tido kul 8pm bangun kul 4am isyak n cont lagi tido....huh experience is a good teacher..


HUH, almost a week without laptop...mcm2 nk share coz tuesday untill friday mcm2 terjadi...ermm start ngn abah dulu...kerisauan aku ttg condition abah br akhir stelah doctor kat hospital berdekatan pandai2 tukar ubat abah n x ikut prescription yg I.J.N. bagi...alhamdulilah la after consult with doct shaiful kat I.J.N abah much better,,,blood pressure pun ok,sume ok...dapat la dlm 3 hari ni aku concentrate kerja,syukur sgt2...hurmm nk je aku sue doctor pakar dlm lwatan kat G.H. ni....nsb baik aku bertindak awal trus kol I.J.N.....time kasih la kat doct.shaiful azmi yg byk yakinkan aku ttg jantung abah yg so far xde masalah...G.H kat area umah aku ni dah byk kena comment,ingat lagi satu kes budak india mati tercucuk pencil time skolah d bw ke G.H. ni,atas kecuaian pihak hospital x silap la bdk india tu mati...dah byk hospt ni bunuh org...arwah atok dlu pernah kitorg bwk ke hospt ni,atok da x brtenaga n dehydrated, bole ke doct kat G.H. ni soh balik umah smule n dgn kurang aja nyer, soh mak aku bg atok mkn pizza n mcdonald tok naikkan selera atok...nyaris2 doct x kena tumbuk ngn abah....agknya nk kena panggil karam singh walia kot...huhuh

About this blog

sharing and listening my deep down inside.......

About Me

My photo
expect....the unexpected....
There was an error in this gadget

Followers

There was an error in this gadget

Cheeky Quotes

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget